Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Lettstekt harefilet




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
2stkharesadler utbenet til 4 fileter,
salt,
svart pepper,
timian,
1dashsmør/marg.

Saus:

Ca 1,5stkepler, syrlige
5stkeinerbær,Ingrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
2sssmør/marg.,
Ca 1,5sshvetemel
Ca 3,5dlkraft,
3dlkremfløte,
noen smørklatter

Tilbehør:

stekte epler med ripsgelè,
stekt sopp,
lettkokte sukkererter,
salat,
bladpersille


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Gluten
Melk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Lettstekt harefilet med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier147,04838,25Kcal
Protein14,7884,26gram
Karbohydrat1,347,64gram
Kostfiber0,150,86gram
Fett9,1452,11gram
Mettet fett4,2023,94gram
Salt0,251,45gram
Pris på oppskriftenKr 19,42Kr 110,71Kroner
Hele oppskriften veier2 850 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Sausen:
Fres fint skårne epler og knuste einerbær i smør. Dryss over hvetemel og pisk i kraften og fløten, litt om gangen. La sausen koke sammen noen minutter. Sil og monter den: Pisk i noen smørklatter og smak sausen til.

Skjær filetene fra bena og skjær bort evt. hinner. Krydre med salt, pepper og litt timian. Brun filetene i varm panne 2-3min. alt etter hvor godt stekt du ønsker dem. Kok pannen ut med litt kraft eller vann og sil den i sausen.
La kjøttet få hvile innpakket i folie ca.15 minutter før det skjæres i skiver.

Anrett kjøtt, saus, lettkokte eplebåter med gelè og grønnsaker på tallerken eller fat.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Egil Bratnes hjemmeside
(Intern: 21487)
Kategori: Stekepanne
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.