Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Lever som vilt fra Hanna Eliassen




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
0,5kglever av kalv eller okse
25grspekk
40grmatfett
2dlmelk
2dlvann
1dashsalt
1dlsur fløte (rømme)
1,5ssmel til jevning
sukkerkulør


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Gluten
Melk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Lever som vilt fra Hanna Eliassen med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier153,86413,31Kcal
Protein10,2727,59gram
Karbohydrat3,389,08gram
Kostfiber0,040,11gram
Fett11,0229,60gram
Mettet fett3,8110,23gram
Salt0,240,65gram
Pris på oppskriftenKr 4,98Kr 13,38Kroner
Hele oppskriften veier1 075 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Skyll leveren godt etter vanningen i eddikvannet, tørk den. Ta bort grove galleganger og hinner. Spekk den på tvers av den retningen du vil skjære den. Brun den i matfett. Spe med kokende melk og vann til væsken står halvt over stykket. Ha på salt. Småkokes under lokk ca time.

Hell fløten(rømmen) på. Fløten kokes med i ¼ time. Ta leveren opp, holdes varm. Sil skyen, lag jevning. Fyldig saus. Ha i kulør, smak. Leveren skjæres i skiver på tvers av spekingen.
Ha på serveringsfat med litt saus over.saus, grønnsaker, poteter til.

Mer info

Forfatter:
Kilde: ReisaMat
(Intern: 19162)
Kategori: Gryterett
Land: Norge
Fylke: Troms
Nasjonal/tradisjonsrett

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.