Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Levergryte med hodekål. gulrot og purre




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
500grlammelever
1,5ssmargarin eller smør
1tssalt
nymalt pepper
200grhodekål
2stkgulrøtter
1stkpurre
2ssmargarin eller smør
2dlvann
0,5stkbuljongterning
soyasaus
persille


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Spor-av-melk
Spor-av-soya


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Levergryte med hodekål. gulrot og purre med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier104,54339,49Kcal
Protein8,5427,73gram
Karbohydrat2,779,00gram
Kostfiber1,033,34gram
Fett6,3620,65gram
Mettet fett1,504,87gram
Salt0,902,92gram
Pris på oppskriftenKr 2,44Kr 7,92Kroner
Hele oppskriften veier1 299 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Skjær bort eventuelle hinner og grove ganger på leveren og skjær den i strimler eller store terninger. Brun fettet i en stekepanne. Legg i leverbitene, eventuelt halvparten om gangen, og brun dem på alle sider på middels sterk varme. Krydre med salt og pepper. Legg over i en gryte

Finstrimle kålen, gjerne med en ostehøvel, det gir ca 5 dl. Skrell og skjær gulrøttene i skiver. Snitt, skyll og skjær purren i skiver. Legg kål og gulrøtter i en lav, vid gryte. Fres dem eventuelt i litt fett. Tilsett vann og smuldret buljongterning. La det koke under lokk i ca 5 minutter.

Brun i mellomtiden leverstrimlene. Legg dem og purren i gryten. Kok ut pannen med litt varmt vann, hell sjyen i gryten. Kok retten i ytterligere 5 minutter. Smak til, eventuelt med litt soya. Klipp rikelig med persille over.

Server kokte poteter til.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 10387)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Gryterett
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.