Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Leverkake av rein




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
3dlrisengryn,
0,5litervann,
1litermelk,
0,5kgreinsdyrlever,
200grflesk,
3sssirup,
50grrosiner,
1sssalt
0,5tspepper.


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Melk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Leverkake av rein med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier115,83744,64Kcal
Protein6,9744,81gram
Karbohydrat12,4780,17gram
Kostfiber0,181,16gram
Fett4,1926,94gram
Mettet fett1,6510,61gram
Salt0,855,48gram
Pris på oppskriftenKr 4,73Kr 30,41Kroner
Hele oppskriften veier2 572 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Leveren forberedes som til leverbiff og forvelles i lettsaltet vann i 1/2 time, før den skjæres i biter og males sammen med flesket. Risengrynene får et oppkok i vann og kokes ferdig i melken til grøt. Når grøten er kald, blandes den med lever, flesk, sirup, rosiner, salt, pepper og ev. krydder. Så omrøres det hele godt, før blandingen helles i en godt smurt, strødd form og stekes ved ca. 180 °C i 1 time.
Serveres med samisk brød, smør og tyttebærsyltetøy.

Hentet fra boken Samisk mat og kultur. Skrevet av Ardis Kaspersen Utgitt av Landbruksforlaget

Mer info

Forfatter:
Kilde: Landbruksforlaget
(Intern: 18307)
Kategori: Ovnsrett
Land: Norge
Fylke: Finnmark
Nasjonal/tradisjonsrett

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.