Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Leverpostei av elg




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
500grlever av elg
10grtørket sopp
2dlfløte
200grmedisterdeig
2stkegg
0,5sssalt
0,5tsnykvernet svart pepper
2tsmerian
0,5dlhvetemel
Ca 7dlansjosfileter
1stk storløk
50grsmør eller margarin


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Egg
Fisk
Gluten
Melk
Spor-av-nøtter


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Leverpostei av elg med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier200,532 506,99Kcal
Protein13,47168,40gram
Karbohydrat5,6370,39gram
Kostfiber0,556,88gram
Fett13,67170,90gram
Mettet fett7,6095,01gram
Salt1,1514,32gram
Pris på oppskriftenKr 6,82Kr 85,26Kroner
Hele oppskriften veier1 250 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Renskjær og skyll leveren. Skjær den i passe store biter. Kjør den i foodprosessor eller mal den på kjøttkvern.

Smuldre den tørkede soppen i fløten og la det svelle en stund. Legg medisterdeigen i en bolle. Tilsett eggene, krydderet og melet. Bland godt. Hakk ansjos og løk fint. Ha den malte leveren, ansjos, løk, sopp og fløte i farsen.

Smelt matfettet, avkjøl det litt og bland det i deigen. Stek en liten bit av farsen for å prøvesmake om den er passe krydret. Tilsett mer krydder om nødvendig. Smør en 1 1/2 liters form. Ha i farsen og dekk med aluminiumsfolie. Stek posteien, eventuelt i vannbad i 175 C i 1 1/2 time. Ta bort folien mot slutten av steketiden.

Løsne den ferdige posteien langs kanten av formen. Avkjøl og hvelv den opp.

Posteien kan fryses, gjerne i mindre biter, men den kan bli litt smulete etter tining.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 9928)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Pålegg
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.