Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Leversauté




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
400grkyllinglever
200grsjampinjonger, ferske eller hermetiske
Ca 2,5ssmargarin eller smør

Stuing:

2sshvetemel
2dlvann + evt soppkraft
1dlhønsebuljongterning 1 dl fløte
nymalt pepper
Ca 1,5sssherry eller presset appelsin


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Gluten
Spor-av-melk
Spor-av-soya


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Leversauté med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier99,82248,80Kcal
Protein8,5121,21gram
Karbohydrat2,225,53gram
Kostfiber0,060,15gram
Fett6,1315,28gram
Mettet fett1,433,56gram
Alkohol0,23 %
Salt0,230,58gram
Pris på oppskriftenKr 6,25Kr 15,58Kroner
Hele oppskriften veier997 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

La fryst kyllinglever halvtine. Skjær den eventuelt i mindre biter. Skyll og skjær ferske sjampinjonger i skiver, eller la hermetiske renne av og ta vare på kraften.

Fres soppen i 5-10 minutter i halvparten av fettet i en gryte. Brun resten av fettet i en stekepanne. Stek leveren pent brun og legg den i gryten.

Lag stuingen: Strø over melet og rør om. Kok ut pannen med vann og eventuell soppkraft, hell sjyen i gryten. Tilsett smuldret buljongterning og fløte. Kok opp under omrøring og la sauteen koke i 3-5 minutter. Smak til med pepper, sherry eller appelsin.

Sauté blir godt fyll i for eksempel paiskall eller krustader. Passer også som fyll i omeletter, i en krans av kokt ris med kokte grønnsaker og en frisk salat.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 9558)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Tilbehør
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.