Loff


Oppskriften er middels å tilberede
Oppskriften har fått 4,1 poeng (av max 6) fra 35 lesere
Oppskriften har hatt 62653 lesere totalt.

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6




Kilder og dato

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
Innlagt/oppdatert:
(Intern: 12819)

Ekstra info om oppskriften

Kategori: Brød
Land: Ukjent-opprinnelse



NB! Oppskriften Loff har utregnet kalorier, pris, energifordeling og ellers fullt næringsinnhold som er kalkulert av Knut Pettersen ©Matoppskrift.no.

Næringsinnhold pr 100 gram:
Kalorier 243,63 Kcal
Protein 7,66 g
Fett 5,09 g
Karbo 40,73 g
Pris 1,63.- kr








Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Porsjoner
50grgjær
0,5litermelk eller vann
75grMargarin
2tssalt
750grhvetemel (ca 1 1/4 l)

TIL PENSLING

vann eller egg
(valmuefrø eller karve)
FORMEN: avlang brødform, ca 1 1/2 liter
STEKING: 200 grader ca. 30 min.

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 32 skiver

(2 stk.)

Smuldre gjæren i deigbollen og rør den ut med noen skjeer av deigvesken. Smelt margarinen. Hell i melk eller vann og varm til 37 grader.

Tilsett saltet. Hell deigvesken over gjæren og bland i omtrent 1 liter av melet. Tilsett resten av melet litt om gangen og elt deigen seig og smidig. Strø på litt mel, dekk med klede og la deigen heve til dobbel størrelse, ca 40 min.

Arbeid deigen sammen i bollen. Ta den så på melet bakebord, og kna den så en del av gassblærene blir klemt i stykker.

Del deigen i 2. Trill emnene til jevne brød. Legg dem i smurte former. Etterhev brødene til de så vidt synes over formkantene. Pensle med vann eller egg.

Stek.

Hvelv brødet på rist. Avkjøl. Pakker vi brødet i håndkle mens det er varmt blir skorpen myk.

Prøv en lignende oppskrift





Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS
Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6,
4630 Kristiansand
Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!