Louisiana gumbo

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Porsjoner
0,5kgMuslinger
0,5kgStore reker
1kgkokte krabber - gjerne en stor
1bunt(er)persille, stilkene fjernet
1,5dlolivenolje
250grmel
1stkgrønn pepper, hakket
1stk storløk, hakket
2stang(stenger)selleri, hakkede
3feddhvitløk, finhakket
0,5kgrøkt og krydret pølse, skinnet fjernet og skåret i skiver
6stksjalottløk, hakkede
Cayenne
tabasco
Kokt ris

Annonse

Næringsinnhold pr 100 gram:

Kalorier 191,13 Kcal
Protein 11,07 g
Fett 11,41 g
Karbo 10,57 g
Pris 7,89.- kr

Fremgangsmåte:

Vask og rens muslingene grundig. Kasser alle, som er ødelagte eller ikke lukker seg, når man slår på dem, eller legger dem et øyeblikk på en varm panne.

Ha muslingene i en kasserolle med kokende vann. La dem fosskoke i tre minutter. Fisk muslingene opp og legg dem i en sil over en skål etterpå, som de åpner seg. Kasser alle, som ikke har åpnet seg etter et ekstra minuts koking.

Skrell muslingene ut av skallene. Hell vannet fra skålen tilbake i kasserollen og sped opp med vann.

Skrell rekene og legg skjell og hoder i kasserollen.

Brekk rygskjoldet av krabben, skrell alt hvitt kjøtt og det brune kjøtt i de sentrale kammer ut og legg det til side. Knus kløene med en nøtteknekker og skrell det hvite kjøtt fra. Hold det hvite og det brune kjøtt adskilt men legg krabbeskroget og de knuste skjell ned i laken i kasserollen.

Sett laken i kasserollen i kok. Fjern all skum med hullskje. Når laken er holdt opp med å skumme tilsettes persillen og det hele simrer i 15 minutter. La laken kjøle og rens eller sil den fri for alle rester. Den rene lageveske spes opp med vann.

Varm oljen i en stor panne. Tilsett melet under langsom og vedvarende omrøring med en treskje eller en pisk inntil blandingen er gyldenbrun. Det er viktig at bruningen finner sted uten å roux'en brenner på. Hvis der under omrøringen dukker sorte pletter opp kasseres roux'en, og man begynner forfra.

Så snart roux'en har den rette farve tilsettes pepper, løk, selleri og hvitløk og kokingen fortsetter inntil de er bløte - ca tre minutter. Derpå tilsettes pølsen.

Laken gjenoppvarmes.
Bland det brune krabbekjøtt i roux'en og hell den litt etter litt og under konstant omrøring i den varme lake til det hele er samlet. La suppen surre for lavt varme og med lokket på klem.

Tilsett reker, muslinger, det hvite krabbekjøtt og sjalottløkene. Sett atter suppen i kok, smak til med salt, cayenne et par stenk tabasco, og la det hele surre i et minutt. Tilsett den hakkede persille og server suppen over ris i dype tallerkner.Tjenester
Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6
Ekstra info

Kategori: Gryterett
Land: Cajun
Oppskriften er vanskelig å tilberede

Info om oppskriften

Forfatter:
Kilde: Alletiders kogebog
Oppskriften har hatt 5170 lesere totalt.
Oppskriften har fått 3 poeng totalt (av max 6) fra 1 lesere
Innlagt/oppdatert:
(Intern: 22551)

Prøv en lignende oppskrift

Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!