Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Lungemos




Ingredienser

Lunger
Hjerter
Kjøtt


Annonse


Fremgangsmåte:

Den ble laget hver høst i slaktetida og her er den måten hun brukte å lage den på da hun bodde på Meiland. Lunger, hjerter, litt kjøtt fra hoder eller lignende ble kokt i en stor gryte. Deretter ble det malt på kjøttkverna mens det enda var varmt. Tilsatt salt, pepper og rikelig revet løk. Massen ble så fylt i boller eller former og avkjølt. Når den ble kald stivnet den og de brukte da å skjære den i skiver til pålegg. Like god som rull. Ble oppevart på et kjølig sted.
Retten ble også brukt til middag eller kvelds. Da stekte de mosen på panna, kokte pototer, evt. grønnsaker til. Kjempegod.

Oppskrifta er gitt av Astrid Isaksen, 79 år, Skjervøy. Hun fikk oppskriften av fam. Haugen i Tromsø omkring 1930.

Mer info

Forfatter:
Kilde: ReisaMat
(Intern: 19156)
Kategori: Stekepanne
Land: Norge
Fylke: Troms
Nasjonal/tradisjonsrett

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Udyrets livrett.Udyrets livrett.
Denne retten har 95,41 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 10,11 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,35 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,22.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.