Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Lutefisk Larousse Gastronomique 2006



Lutefisk Larousse Gastronomique 2006 oppskrift.
Fotograf: Norges sjømatråd

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
3kglutefisk
1kgfrosne "petits pois" (erter) a 500 g
250grsmør
Ca 250grbacon i terninger
1kgringerikspoteter
5dlbéchamel
2sstørr Colman sennep
Ca 2,5sssterk Dijon sennep
Ca 1,5ssworcerstershiresaus
1knivsoddCayennepepper
1stksitron (saften av)
Salt og hvit pepper
Svart pepper fra pepperkvern
1bunt(er)gressløk


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Fisk
Gluten
Melk
Sennep
Spor-av-soya
Spor-av-sulfitt
Sulfitt


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Lutefisk Larousse Gastronomique 2006 med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier98,231 004,11Kcal
Protein7,4976,56gram
Karbohydrat4,2543,44gram
Kostfiber1,2012,27gram
Fett5,4355,51gram
Mettet fett2,7928,52gram
Salt0,363,64gram
Pris på oppskriftenKr 5,67Kr 57,96Kroner
Hele oppskriften veier6 133 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Hellstrøms lutefisk.

1) Vi koker ringerikspotetene, håndskreller dem og holder dem varme i en kasserolle med litt smør.

2) Vi lager sennepsausen. Fremgangsmåten er som til en bechamelsaus:
½ liter fløtemelk, 2 ss hvetemel. rørt sammen med 30 gram smør og salt.
Vi bringer fløtemelken til kokepunktet, og før oppkok har vi i jevningen av smør og mel, vi lar det koke et par minutter, mens vi rører sausen glatt og homogen. Vi siler denne over i en annen kasserolle og tilsetter sennepene, WCSS, saften av en sitron, kajennepepper og rører så inn ca. 50 gram smør, for å gjøre sausen ekstra glatt og velsmakende.

3) Vi deler lutefisken i porsjonsstykker og beregner to gode biter per hode. Vi legger dette på to store ildfaste fat, for to separate serveringer. Vi salter godt med fingersalt. Vi dekker fatene med aluminiumsfolie og stiller i varm ovn, ca. 180 grader, i ca. 20 minutter, avhengig av tykkelsen på fisken.

4) Vi koker petits pois i saltet vann i ett minutt, har dem varme i en blender, tilsetter 100 gram smør og kjører til glatt og fin puré, smaker til med salt og hvit pepper og holder varm i en kasserolle.

5) Vi steker baconterninger sprø og gyllenbrune og blander inn en bunt finskåren gressløk i baconfettet straks før serveringen.

6) Vi anretter på store varme tallerkener.
Vi lar fisken renne godt av før vi legger den på glovarme tallerkener, og stiller frem de forskjellige garnityrer og sauser først når hver gjest har fått renset fisken og er klar for nytelsen. De samme regler gjelder for lutefisk som for torsk. Balansekunst med varmen.
Hold høy temperatur på alt!

7) Vi går til dekket bord.
Protokoll for tilbehøret til lutefisk utover det som er omtalt tidligere.
Flatbrød
Sirup
Brunt smør
Smeltet smør
Smørsaus
Brunost
Svart pepper

Mer info

Forfatter:
Kilde: Norges sjømatråd
(Intern: 23449)
Kategori: Ovnsrett
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Lutefisk.Lutefisk.
Denne retten har 79,9 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,66 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,24 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,6.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Lutefisk med hvit saus.Lutefisk med hvit saus.
Denne retten har 80,74 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,54 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,5 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,65.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Lutefisk Larousse Gastronomique 2006.Lutefisk Larousse Gastronomique 2006.
Denne retten har 98,23 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,25 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,43 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,67.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Lutefisk med myntekrydret ertepuré og soyasmørsaus.Lutefisk med myntekrydret ertepuré og soyasmø.
Denne retten har 93,05 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,36 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,91 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,45.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Lutefisk med kapers.Lutefisk med kapers.
Denne retten har 61,44 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,29 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,62 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,49.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Lutefisk 2.Lutefisk 2.
Denne retten har 105,34 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 7,37 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,08 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,03.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Lutefisk med bacon.Lutefisk med bacon.
Denne retten har 150,53 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,84 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 11,85 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,89.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Lutefisk med grønne linser og sennepssaus.Lutefisk med grønne linser og sennepssaus.
Denne retten har 71,55 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,75 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,03 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,67.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Tradisjonell lutefisk.Tradisjonell lutefisk.
Denne retten har 80,03 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,85 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,15 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,66.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Lutefisk 3.Lutefisk 3.
Denne retten har 0 kcal pr 100 gram.
Denne retten har gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: .- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Lutefisk i stekeovn.Lutefisk i stekeovn.
Denne retten har 48,97 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,69 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,25.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Lutefisk til jul.Lutefisk til jul.
Denne retten har 64 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,69 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,14 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,25.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.