Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Lutefisk fra Hedmark fylke




Ingredienser



Annonse


Fremgangsmåte:

Til lutefisk brukes gjerne ribbefett eller brunet smør. Andre liker hvit saus med pepper i, og atter andre foretrekker hvit saus med surt og søtt i. De fleste bruker poteter til lutefisk, men mange bruker lefse eller flatbrød (beta/buss). Lefse og/eller flatbrød brukes også selv om man har poteter til, men vanligvis ikke som ”buss”. Grønn erterstuing smaker godt til lutefisk og er også vanlig mange steder. Uansett hva som brukes til denne retten, hører ”godt smør” med til alle variasjonene.

En mye brukt måte å bløtlegge tørrfisken på, var/er for de som bor slik til, å hugge et hull i isen i elv eller vann for så å henge fiskeknippet i en snor ned i vannet.

Oppskriften er hentet fra: Hårdaskost og hærdasmat: gamle matretter fra Hedmark.
Utgitt 1980 av Hedmark Bygdekvinnelag
Gjengitt med tillatelse fra Hedmark Bygdekvinnelag

Mer info

Forfatter:
Kilde: Hedmark Bygdekvinnelag
(Intern: 18081)
Kategori: Kokt/dampet
Land: Norge
Fylke: Hedmark
Nasjonal/tradisjonsrett

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Unnis lutefisk med bacon og bjørkesirup .Unnis lutefisk med bacon og bjørkesirup .
Denne retten har 0 kcal pr 100 gram.
Denne retten har gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: .- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Lutefisk med gamalost.Lutefisk med gamalost.
Denne retten har 66,66 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,96 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,18 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,53.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Tradisjonell lutefisk med ertestuing.Tradisjonell lutefisk med ertestuing.
Denne retten har 83,03 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,88 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,65 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,43.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.