Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Lutefisk fra Nordland




Ingredienser




Annonse


Fremgangsmåte:

2 kg tørrfisk av torsk legges i rikelig kaldt vann 6-7 dager. Bytt vann hver dag. Etter svellingen har fisken fordoblet seg og mer til.

Askeluten lages av 4 liter bjerkeaske og 14 liter vann, som kokes. Når den er helt kald og bunnfallet er silt bort, legges fisken oppi. La den ligge 2-3 dager i luten, som er så sterk at den svir på tungen. Når fisken er ferdiglutet tas den opp og vannes i 2-3 døgn.

Lutefisken skjæres i passende serveringsstykker, legges så i kokende vann med et lett saltdryss over. La den stå og trekke ved svak varme og server den rykende varm.

Tilbehøret kan være så mangt - ertestuing, geitost, rullefett, stekte flesketerninger. Mange steder i Nordland serveres lutefisken med bløtt flatbrød smurt med møssebrem.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 13796)
Kategori: Kokt/dampet
Land: Norge
Fylke: Nordland
Nasjonal/tradisjonsrett

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Lutefisk med gamalost.Lutefisk med gamalost.
Denne retten har 66,66 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,96 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,18 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,53.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Unnis lutefisk med bacon og bjørkesirup .Unnis lutefisk med bacon og bjørkesirup .
Denne retten har 0 kcal pr 100 gram.
Denne retten har gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: .- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Tradisjonell lutefisk med ertestuing.Tradisjonell lutefisk med ertestuing.
Denne retten har 83,03 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,88 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,65 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,43.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.