Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Lutefisk i lefse



Lutefisk i lefse oppskrift.
Fotograf: Alf Börjesson
Lutefisk i lefse er en tradisjon fra Gudbrandsdalen som er viktig å ta vare på. I tillegg til denne tradisjonsrike oppskriften vil vi også gi tips til en mer moderne variant.

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
100grrenset kokt lutefisk i biter
1ssstekte baconterninger
1stk litekokt potet i terninger
1ssrømme
salt og pepper

Lutefiskwraps

100grrenset kokt lutefisk i biter
2ssrømme
1skive(r)brun ost
1sskechab manis (søt soyasaus)
1stkpotet, kokt i skiver
1stk storvarm tortillas wraps


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Fisk
Gluten
Melk
Soya
Spor-av-Peanøtter


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Lutefisk i lefse med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier150,02832,61Kcal
Protein8,3646,40gram
Karbohydrat14,7481,81gram
Kostfiber0,915,05gram
Fett6,2034,41gram
Mettet fett3,0817,09gram
Salt0,834,60gram
Pris på oppskriftenKr 4,94Kr 27,42Kroner
Hele oppskriften veier555 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Lutefisk i lefse er en tradisjon fra Gudbrandsdalen.

Vi har forsøker oss med en moderne variant som vi kaller lutefiskwraps.

Slik gjør du
Lutefisklefse:
Legg en blanding av lutefiskbiter, bacon og potetbiter på lefsa. Fordel litt rømme over og dryss litt salt og nykvernet pepper på. Brett sammen og spis med stor apetitt.

Wraps:
Legg en blanding av potetbiter og lutefiskbiter på tortillasen. Legg en skive eller to med brunost over. Fordel over rømme og kechab manis. Dryss over litt salt og nykvernet pepper. Brett sammen og spis med stor apetitt.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Norges sjømatråd
(Intern: 2733)
Tilberedningstid: 10 min
Oppskriften er enkel å tilberede
Kategori: Smårett
Land: Norge
Fylke: Ukjent
Nasjonal/tradisjonsrett

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Lutefisk i lefse.Lutefisk i lefse.
Denne retten har 150,02 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 14,74 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,2 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,94.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Lutefisk i lefse 2.Lutefisk i lefse 2.
Denne retten har 111,47 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 13,72 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,41 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,26.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.