Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Lutefisk med ertestuing og sennepssaus




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
Ca 4,5kglutefisk, delt i -porsjonstykker
30 gr havsalt pr. Porsjon
husk: aluminiumsfolie

Ertestuing

6dltørkede grønne erter
2,5sssmør
Ca 1dlfløte
1tssalt
evt. Litt sukker

Sennepssaus

2sssmør eller margarin
0,5dlhvetemel
5dlmelk
1sssennepspulver
2ssvann
Ca 1sssøt sennep
litt salt


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Fisk
Gluten
Melk
Sennep
Spor-av-melk
Spor-av-soya


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Lutefisk med ertestuing og sennepssaus med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier84,87804,07Kcal
Protein10,5499,86gram
Karbohydrat3,5133,25gram
Kostfiber0,524,93gram
Fett3,0729,09gram
Mettet fett1,3112,41gram
Salt0,232,13gram
Pris på oppskriftenKr 5,55Kr 52,58Kroner
Hele oppskriften veier5 685 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Lutefisk avgir mye væske og det er derfor ikke nødvendig å koke den i vann. Legg fisken i en ovnspanne eller ildfast fat med skinnsiden ned. Dryss over salt.
Dekk med aluminiumsfolie eller lokk.
Damp fisken i stekeovn på 200 grader i ca. 20–25 minutter, etter hvor tykk fisken er. For mindre mengde lutefisk enn 3 kg tar det kortere tid. Fisken er ferdig når den flaker seg.

TIPS:
Hvis du liker lutefisken ekstra fast kan den saltes en halvtime før koking. Skyll lutefisken i kaldt vann og tilbered den uten salt.
Har du rester etter lutefisk? Lag en deilig lutefiskstuing: Plukk lutefisken fri for bein og bland den sammen med tykk hvit saus, gjerne smakt til med litt sennep. Server med kokte erter, poteter og eventuelt litt sprøstekt bacon.

Ertestuing
La ertene ligge i vann -natten over.
Kok i rikelig med vann -(etter anvisning på -pakken), i ca. 1 ½ time til de er møre.
Rør inn smør og fløte. La det koke litt til du får en tykk og glatt stuing. Smak til med salt og eventuelt litt sukker.

Sennepssaus
Smelt smør i en kjele ved middels sterk varme, visp inn mel. La det frese litt, spe med melk i flere omganger. Rør/visp godt til du har en glatt saus.
La sausen småkoke ca 5–10 min.
Rør ut sennepspulveret i kaldt vann, ha i sausen sammen med søt sennep. Smak til med salt.

TIPS:
Bruk gjerne en hvit saus fra pose som du smaker til med litt sennep.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Gladimat.no
(Intern: 29897)
Tilberedningstid: 45 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Kokt/dampet
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Unnis lutefisk med bacon og bjørkesirup .Unnis lutefisk med bacon og bjørkesirup .
Denne retten har 0 kcal pr 100 gram.
Denne retten har gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: .- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Tradisjonell lutefisk med ertestuing.Tradisjonell lutefisk med ertestuing.
Denne retten har 83,03 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,88 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,65 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,43.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Lutefisk med gamalost.Lutefisk med gamalost.
Denne retten har 66,66 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,96 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,18 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,53.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.