Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Lutefisk med gamalost



Lutefisk med gamalost oppskrift.
Fotograf: Melk.no

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
3kglutefisk
3sssalt

tilbehør:

1kgkokt mandelpotet eller Ringerikspotet
200grsprøstekt bacon, i biter
100grgamalost, i rause skiver

ertestuing:

3dlgrønne erter
1litervann
1dlkaffefløte
1sshvetemel
1tssalt

sennepssaus:

0,5literhvit saus
1sstørr sennep
1sssøtsennep
salt etter smak


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Fisk
Gluten
Melk
Sennep


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Lutefisk med gamalost med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier66,661 035,15Kcal
Protein7,57117,55gram
Karbohydrat3,9661,49gram
Kostfiber0,467,14gram
Fett2,1833,85gram
Mettet fett0,7812,11gram
Salt1,1918,51gram
Pris på oppskriftenKr 4,53Kr 70,35Kroner
Hele oppskriften veier6 212 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

La ertene ligge i kaldt vann natten over. Hell av bløtevannet og hell over nytt kaldt vann slik at det dekker ertene. Kok opp og la småkoke til ertene er møre- ca. 1 time. Lag jevning av fløte og mel og rør jevningen inn i ertene. Kok opp under røring og la stuingen koke videre ca. 5 minutter. Smak til med salt. Hvis du vil ha ertepure, kan du kjøre hele stuingen i en foodprocessor.

Legg fiskestykkene med skinnsiden ned i en kald stålkjele/gryte, dryss over salt og sett over svak varme. Snart trekkes vannet ut av fisken, kok opp og la trekke svakt ca. 12 minutter.

Lag hvit saus av ferdig pakke eller 5 dl melk + 2 ss hvetemel. Rør sennepspulveret ut i kaldt vann og tilsett det i den hvite sausen sammen med søt sennep. Rør sennepssausen jevn og smak til med salt.

Server fisken rykende varm på varme tallerkner med erter, poteter, baconfett med bacon, sennepssaus- og ikke å forglemme store gode skiver gamalost på.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Melk.no
(Intern: 28548)
Tilberedningstid: 60 min +
Oppskriften er vanskelig å tilberede
Kategori: Kokt/dampet
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Unnis lutefisk med bacon og bjørkesirup .Unnis lutefisk med bacon og bjørkesirup .
Denne retten har 0 kcal pr 100 gram.
Denne retten har gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: .- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Tradisjonell lutefisk med ertestuing.Tradisjonell lutefisk med ertestuing.
Denne retten har 83,03 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,88 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,65 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,43.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Lutefisk med gamalost.Lutefisk med gamalost.
Denne retten har 66,66 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,96 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,18 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,53.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.