Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Lutefisk og ertestuing




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
3kglutefisk
Ca 2,5sssalt
2pakkeferdig ertestuing, eller tørre grønne erter.Ingrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
Ca 600grgode poteter, for eksempel Ringeriks, Mandel.
200grbacon i skiver eller et stykke.
grovmalt pepper

Ertestuing

3dltørre grønne erter
vann
1dlmelk
1sshvetemel
1tssalt


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Fisk
Gluten
Melk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Lutefisk og ertestuing med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier79,67825,78Kcal
Protein9,85102,10gram
Karbohydrat4,6548,20gram
Kostfiber0,808,29gram
Fett2,2323,11gram
Mettet fett0,687,05gram
Salt1,5516,03gram
Pris på oppskriftenKr 5,59Kr 57,94Kroner
Hele oppskriften veier4 146 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Fremgangsmåte:
Forskjellige kokemetoder for lutefisk:
Ulike kokekar kan brukes, men ikke av aluminium, de blir mørkfarget av lut.

Koking i kjele uten vann.
Bruk en stålkjele til koking av lutefisk. Legg fisken med skinnsiden ned og dryss salt over. Kok opp og la fisken stå og trekke ca 10 minutter, store stykker kan trenge lengre tid. Fisken blir fast og fin.

Koking i mikrobølgeovn.
Legg fisken med skinnsiden ned i en form med lokk, egnet for mikrobølgekoking. Dryss over salt, ½ ts pr. kg fisk. Legg på lokket. For best resultat kok max 1 kg om gangen.1 kg fisk kokes 6 minutter , 600 watt. Kontroller om fisken er kokt, tykke stykker kan trenge 2 minutter ekstra, kanskje mer. La fisken stå 5 minutter med lokk for etterkoking og temperaturutjevning, før servering.
Fisken blir fast og fin.

Vi anbefaler å koke lutefisken uten vann i stekeovnspanne. Sett stekeovnen på 200 grader. Legg fisken i en langpanne eller ildfast fat med skinnsiden ned. Dryss salt over lutefisken. Dekk med lokk eller aluminiumsfolie.

Settes i ovn ca 40 minutter ved 200 grader. Skjær baconet i terninger og stek det på svak varme så fettet får smelte og baconet bli sprøtt.

Slik tilberedes ertestuing:
La ertene ligge i vann natten over. Kok dem møre i nytt vann, bruk så mye vann at det dekker ertene. Lag jevning av melk og hvetemel. Rør inn jevningen og la stuingen koke 5-6 minutter. Smak til med salt.

Alternative tilbehør
Baconterninger/-fett kan erstattes med ribbefett, smeltet smør, eggesmør, kaldt smør eller hvit saus. Noen vil ha lefse, flatbrød, sennep/sennepspulver, brunost og/eller sirup til lutefisken.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matsiden
(Intern: 2463)
Kategori: Kokt/dampet
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Lutefisk med gamalost.Lutefisk med gamalost.
Denne retten har 66,66 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,96 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,18 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,53.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Tradisjonell lutefisk med ertestuing.Tradisjonell lutefisk med ertestuing.
Denne retten har 83,03 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,88 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,65 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,43.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Unnis lutefisk med bacon og bjørkesirup .Unnis lutefisk med bacon og bjørkesirup .
Denne retten har 0 kcal pr 100 gram.
Denne retten har gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: .- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.