Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Måker i karry med ris (tingmíssat karrygdlit kakorterkassugdlitdlo)




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
Ca 5stkmåker (eller ryper - alke - ærfugl)
Ca 4,5skive(r)bacon
1ssolje
1sssalt
1tskarry
1stkløk
75grmel
1,5litervann eller suppe


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Gluten


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Måker i karry med ris (tingmíssat karrygdlit kakorterkassugdlitdlo) med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier92,76875,03Kcal
Protein12,98122,44gram
Karbohydrat1,5814,90gram
Kostfiber0,161,51gram
Fett3,8035,85gram
Mettet fett0,908,49gram
Salt0,666,24gram
Pris på oppskriftenKr 11,26Kr 106,22Kroner
Hele oppskriften veier3 773 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Fuglene gjøre i stand, vaskes, tørkes og deles på langs. Bacon skjæres i terninger og ristes ved liten varme sammen med karry og hakket løk, det må ikke brunes. Melet has i og eventuelt litt mere fettstof, så det er nok til å oppsuge melet.
Suppes piskes i og sausen koker langsomt i 10 minutter. Fuglene has i sausen og gryten settes på liten varme. Kokes møre, smakes til og serevres med ris. Fuglene kan kokes halvt møre i rent vann, og ferdigkokes i sausen, som så baseres på suppen fra fuglene.

Tips:
Hvis man ikke bryr seg om den transmaken som mange ville fugler har, kan fuglene flås. Det kan også være nødvendig å flå fugler som er skutt i stykker, da det ellers er umulig at gjøre dem rene. Vingene hugges først av, bogskinnet snittes igjennom og skinnet vrenges av. Fuglene vaskes grundig, tørkes og gnis innvendig med salt og pepper. Det tar også noe av transmaken å steke fulgene med fyll av rå, skrellede poteter i biter. Tynne skiver fersk flesk bindes om fuglene, som brunes og stekes i saus. Hjerte, krås og lever kan brukes, men utvannes godt først. Måker kokes 1-1 1/2 time.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Alletiders kogebog
(Intern: 23926)
Kategori: Kokt/dampet
Land: Grønland

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.