Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Mårpølse




Ingredienser

Innmat av sau:
hjarta
tunge nyro
litt av lungene
litt av magesekken
vålenden (matrøyret)
mellomgarden (hinna mellom magen og hjarta m. m.)
feiteristing (endetarmen og oppover)
sauetalg, riven i småbitar, ikkje malen

Krydder:
salt
pepar
allehånde


Annonse


Fremgangsmåte:

Mal berre ein gong. Elt saman med krydder, etter smak og behag. Mårr deigen på kjøtkvern inn i dyretarmar. Vask mårpølsene i sterkt saltvatn. Heng dei så opp på ei stong, slik at dei vert godt turre (2-3 dagar med litt varme). Heng dei deretter på stabburet eller ein annan kjølig stad. Etter ca. 8 dagar kan ein ta til å bruka av mårpølsene.

NB! Slik blanda dei før. No har dei i både kjøt og flesk (mest flesk).

Hentet fra Vestlandsmat av Solfrid Rørlien Saue. Utgitt med tillatelse fra Det Norske Samlaget

Mer info

Forfatter:
Kilde: Det norske Samlaget
(Intern: 18226)
Kategori: Konservering
Land: Norge
Fylke: Sogn og Fjordan
Nasjonal/tradisjonsrett

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.