Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Mager leverpostei




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
400grstorfe- eller svinelever
200grmagert svinekjøtt, eks bog
1stkløk
1stkeple
Ca 4,5stkansjoser, renset
1tssalt
2krmpepper
0,5tsingefær
1tsmerian
0,75dlhvetemel
2stkegg
1,5dlmelk
125grmyk margarin


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Egg
Fisk
Gluten
Melk
Spor-av-melk
Spor-av-soya


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Mager leverpostei med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier158,552 141,34Kcal
Protein12,71171,66gram
Karbohydrat4,5060,78gram
Kostfiber0,537,16gram
Fett9,85133,03gram
Mettet fett2,3431,60gram
Salt0,7610,28gram
Pris på oppskriftenKr 3,95Kr 53,35Kroner
Hele oppskriften veier1 351 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

(ca 1 kg postei)

Denne leverposteien passer godt som hverdagspostei.

Ta bort eventuelle hinner og grove ganger i leveren. Skjær lever og svinekjøtt i mindre biter. Skrell løken og skjær den i biter. Del eplet, ta ut kjernehuset. Smelt margarinen.

Med food processor: Monter maskinen med stålkniven. Legg i alle ingredienser utenom melken og fettet. Kjør maskinen 30-60 sekunder, spe deretter med margarin og melk gjennom materøret, og la maskinen gå et minutts tid til røren er helt glatt og jevn.

Med mindre mikser: Gjør som ovenfor, men bland bare halv porsjon om gangen.

Med kjøttkvern: Mal lever og kjøtt to ganger, siste gang sammen med løk, eple og ansjos. Rør ned krydder, mel, egg og til slutt margarin og melk, litt om gangen. Rør gjerne med deigkrokene på elvispen.

Stek eventuelt en smaksprøve og juster krydringen.

Hell røren i godt smurte former, 3 stk à 6 dl eller 1 stk `1,5 liter. Sett dem i en langpanne, dekk med aluminiumsfolie og sett pannen på nederste ribbe i stekeovnen ved 200 C. Hell kokende vann ved siden av formene.

Stek posteien i vannbadet, små former i ca 45 minutter, større former i drøyt 1 time.

Fjern folien mot slutten av steketiden slik at posteien får litt farge på overflaten. La den bli kald i formen, løsne den rundt kantene med en kniv og hvelv den.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 10983)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Pålegg
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Hodesylte 2.Hodesylte 2.
Denne retten har 132,01 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,97 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,01 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,45.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Italiensk salat til 1.Italiensk salat til 1.
Denne retten har 73,26 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,12 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,76 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,04.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Buklistsylte 2.Buklistsylte 2.
Denne retten har 58,32 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,56 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,81.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Sylterull.Sylterull.
Denne retten har 377,7 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,35 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 35,64 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 12,1.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Sylterull med salvie eller timian.Sylterull med salvie eller timian.
Denne retten har 181,45 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,76 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 16,95 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,97.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Buklistsylte - Grunnoppskrift.Buklistsylte - Grunnoppskrift.
Denne retten har 76,42 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,08 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,24 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,44.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Buklistsylte.Buklistsylte.
Denne retten har 94,48 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,05 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,98 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,98.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Ribbesylte.Ribbesylte.
Denne retten har 347,68 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,56 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 32,22 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,93.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Tradisjonsrik sylte.Tradisjonsrik sylte.
Denne retten har 187,13 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 17,52 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,07 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 25,06.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Sylteflesk 3.Sylteflesk 3.
Denne retten har 94,48 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,05 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,98 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,99.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.