Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Maki sushi med laks. kveite og reker



Bilde av Maki sushi med laks, kveite og reker oppskrift.

Fotograf: Studio Dreyer & Hensley
Sushi kan du enkelt lage selv. Filmen gir deg nyttig instruksjon om hvordan du går frem. Med laks, kveite og reker kan du lage mange smaksrike varianter av maki.

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
150grlaksefilet, uten skinn og bein
150grkveitefilet, uten skinn og bein
150grreker, uten skall
8dlsushiris
0,5dlriseddik
1,5sssukker
1tssalt
0,5stkagurk
1stkmango
1stkavokado
6stknoritang
bambusmatte

Tilbehør

soyasaus, lys
wasabi
ingefær, syltet


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Fisk
Skalldyr
Spor-av-sesam


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Maki sushi med laks. kveite og reker med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier132,32565,87Kcal
Protein6,7929,04gram
Karbohydrat17,9876,89gram
Kostfiber1,054,49gram
Fett3,4614,80gram
Mettet fett0,612,61gram
Salt1,335,69gram
Pris på oppskriftenKr 11,45Kr 48,97Kroner
Hele oppskriften veier1 711 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Kok risen etter anvisning på pakken eller følg fremgangsmåte som beskrevet her.
Rør sukker og salt i riseddiken til alt er oppløst. Ha eddiken over risen når den er avkjølt og vend forsiktig inn. Pass på at risen ikke blir for fuktig, juster derfor mengden gradvis.
Skjær fisk og grønnsaker i strimler med bredde på ca. 1 cm.

Legg et ark noritang på bambusmatten, og fordel et lag ris utover arket. Unngå å legge ris helt ut i kanten øverst på noritangen.
Legg reker, strimler av kveite eller laks, agurk, mango eller avokado på risen. Ha litt eddikvann på fingeren, og gni det utover kanten på noritangen. Rull sammen til en fast rull ved hjelp av bambusmatten, som om det var en rullekake, og klem godt sammen.
Når makirullen er ferdig legger du den i kjøleskap mens du lager ferdig resten.
Skjær hver rull i to, og del så videre i to og to til du har fått åtte biter. Server makibitene med soyasaus, wasabi og ingefær.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Norges sjømatråd
(Intern: 29117)
Tilberedningstid: 40 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Sushi
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Sashimi av kveite.Sashimi av kveite.
Denne retten har 114,91 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,19 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,73 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 19,13.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Inside out Maki med kveite og avokado.Inside out Maki med kveite og avokado.
Denne retten har 175,05 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 13,36 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 10,67 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,01.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Maki sushi med laks, kveite og reker.Maki sushi med laks, kveite og reker.
Denne retten har 132,32 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 17,98 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,46 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 11,45.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.