Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Maki sushi med sardiner



Maki sushi med sardiner oppskrift.
Fotograf: Esten Borgos
Sushi er blitt mer vanlig å lage hjemme. Maki sushi kan lett varieres, som du ser i denne oppskriften der den er fylt med sardiner, gulrot, agurk, vårløk og paprika.

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
1boks(er)hermetiske sardiner, i olje
8dlsushiris
1,5sssukker
1tssalt
0,5dlriseddik
1stkgulrot
0,5stkagurk
1stkvårløk
0,5stkpaprika, gul
6stknoritang
bambusmatte

Tilbehør

soyasaus, lys
wasabi
ingefær, frisk


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Fisk
Spor-av-sesam


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Maki sushi med sardiner med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier127,47383,21Kcal
Protein4,4713,44gram
Karbohydrat23,8271,61gram
Kostfiber0,992,98gram
Fett1,374,12gram
Mettet fett0,250,75gram
Salt1,765,29gram
Pris på oppskriftenKr 8,24Kr 24,77Kroner
Hele oppskriften veier1 203 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Kok ris etter anvisning på pakken.
Rør sukker og salt i riseddik til alt er oppløst. Ha eddikblandingen over risen når den er avkjølt og vend forsiktig inn. Pass på at risen ikke blir for fuktig, vend derfor inn bare litt om gangen. Ta sardiner ut av oljen og la dem renne av seg på tørkepapir.
Skrell og riv gulrot grovt på et rivjern.
Skjær agurk, vårløk og paprika i strimler på ca. 1 cm.
Legg et ark noritang på bambusmatten, og fordel et lag ris utover arket. Unngå å legge ris helt ut i kanten øverst på noritangen.
Legg sardiner, revet gulrot og grønnsaksstrimler ved siden av hverandre på risen. Ha litt eddikvann på fingeren, og gni det utover kanten på noritangen.
Rull sammen til en fast rull ved hjelp av bambusmatten, som om det var en rullekake, og klem godt sammen.
Når makirullen er ferdig legger du den i kjøleskap mens du lager ferdig resten.
Skjær hver rull i to, og del så videre i to og to til du har fått åtte biter.
Server makibitene med soyasaus, wasabi og ingefær.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Norges sjømatråd
(Intern: 31133)
Tilberedningstid: 20-40 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Sushi

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Maki sushi med sardiner.Maki sushi med sardiner.
Denne retten har 127,47 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 23,82 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,37 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,24.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Nigiri sushi med sardiner.Nigiri sushi med sardiner.
Denne retten har 158,29 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 31,5 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,31 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,66.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.