Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Makrell med urtefyll



Makrell med urtefyll oppskrift.
Fotograf: Knut Pettersen
Litt spesiell rett. Makrellen kokes i lake inne i stekeovnen.
Vi renset fisken på vanlig måte og kuttet av hodet og halen. Bruk gjerne litt store makrell for å slippe alle beina. Mulig at denne og kan avkjøles og spises som syltet makrell.


Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
4stkmakreller á ca 250 g

Fyll:

2sspersille, hakket
2ssløk, hakket
4sssmør eller margarin
1tssalt
1krmpepper
1tsestragon
0,5tstimian

Kokelake:

1stkløk
Ca 2,5kvist(er)persille
1dlfiskekraft
2dlhvitvin, tørr


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Fisk
Melk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Makrell med urtefyll med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier149,29393,42Kcal
Protein9,3824,72gram
Karbohydrat1,042,74gram
Kostfiber0,391,03gram
Fett10,4727,59gram
Mettet fett5,6214,81gram
Alkohol1,80 %
Salt0,912,39gram
Pris på oppskriftenKr 8,02Kr 21,13Kroner
Hele oppskriften veier1 054 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Bland ingrediensene til fyllet. Hakk persille og løk i food processor og bland i smør og krydder.

Skjær fisken opp fra ryggen med et snitt langs hver side av ryggbenet. Klipp av benet ved hodet og halen. Ta ut innvollene og klipp vekk gjellene. Vask fiskene og la dem renne godt av. Kok eventuelt bena i litt lettsaltet vann til fiskekraft.

Fordel urtesmøret i fiskene. Skrell løken og skjær den i skiver. Ha løkskivene og persillekvistene i en ildfast form. Legg fiskene oppå, tett inntil hverandre. Hell på hvitvin og fiskekraft.

Dekk formen med aluminiumsfolie og kok fiskene midt i stekeovnen ved 250 C i ca 25 minutter.

Dryss hakket persille over, og server fiskene med kokte poteter.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 11284)
Tilberedningstid: 20-40 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Ovnsrett
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Fransk Makrell form .Fransk Makrell form .
Denne retten har 134,9 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 11,51 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,38.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kamskjellgratinert makrell.Kamskjellgratinert makrell.
Denne retten har 201,83 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 20,93 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,41 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,48.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Makrell med urtefyll.Makrell med urtefyll.
Denne retten har 149,29 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,04 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 10,47 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,02.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Makrell i form.Makrell i form.
Denne retten har 77,57 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 7,09 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,35 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,97.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.