Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Makrell og pigghå i tomat- og paprikagele




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
250grmakrell, skinn- og beinfri, delt i to på langs (kan erstattes med lettrøkt ål)
250grlettrøkt pigghå, skinn- og beinfri, delt i to på langs
2stktomater, skåldet og kuttet i små terninger
1stkpaprika, skinn- og steinfri, kuttet i små terninger
4dltomatjuice
2,5dlhvitvin, fyldig
2ssestragon, frisk og hakket
Ca 9blad(er)gelatin
1tsseltin
0,25tshvit pepper, nykvernet

Vinaigrette:

2stksjalottløk, skrelt og finhakket
Ca 2,5sshvitvinseddik
1dlhvitvin, fyldig
2stktomater, skåldet og kuttet i terninger
2ssfinkuttet gressløk
6ssolivenolje, høy kvalitet
1tsseltin
0,25tshvit pepper, nykvernet


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Fisk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Makrell og pigghå i tomat- og paprikagele med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier85,67172,04Kcal
Protein5,4710,98gram
Karbohydrat1,813,63gram
Kostfiber0,821,65gram
Fett4,819,66gram
Mettet fett0,771,55gram
Alkohol1,66 %
Salt0,430,86gram
Pris på oppskriftenKr 6,86Kr 13,78Kroner
Hele oppskriften veier2 008 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Kle en avlang kakeform (1,5 l) eller lignende med kjøkkenfilm. Tomatjuice, hvitvin, estragon, seltin og den nykvernede pepperen has i en bolle. Rør så i den smeltede gelatinen. Legg et lag med pigghå i bunnen av formen. Hell over tomatgelé slik at det dekker. Legg i tomat og paprikaterninger. Hell over litt gelé. Legg så på makrell. Hell over gelé. Dekk med kjøkkenfilm på toppen. Avkjøl i ca. 10-12 timer.

Vinaigrette:
Sjalottløk, eddik og hvitvin kokes i ca. 2-3 min. Avkjøles. Rør så i olje, tomatterninger og gressløk, seltin og pepper til slutt. Når du anretter geleen, skjær den med kjøkkenfilmen på, og ta den av etter at du har lagt geleen på tallerkenen.

Server med en hvitvin

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 2974)
Tilberedningstid: 75 min
Kategori: Forrett
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.