Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Mandel barfi



Mandel barfi oppskrift.
Fotograf: Nirus Verden
Det er morsomt å observere at retter i forskjellige land kan ha like ingredienser eller smake nærmest det samme. Da kan teorien stemme at verden har vært mer samlet for noen tusen år siden, eller at det er noen sjømenn som har vandret fra sted til sted. Slik er det for eksempel med polaw (ris med grønnsaker), pilaf og paella. Men nå skal vi lage mandel barfi. Når du smaker denne uten nøtter og krydder, minner den om marsipan. Det er en form for krydret marsipan og blir helt vegansk dersom du lager den på kokosolje. Jeg har laget den på tradisjonelt vis med ghee

Her er det litt smør på flesk når du får både mandler og pistasj nøtter.
Det er flere fordeler med å spise mandler og derfor skal jeg lage denne oftere, den var ikke for søt og samtidig mettende. Her er dessuten et tips for hvordan få mandlene raskt fri for skall:
Bløtlegg mandlene i kokt vann i 30 minutter. Legg mandlene i et kjøkken håndkle og gni godt, det meste av skallet vil skli raskt av.

- Niru Kumra


Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
150grmandler
1,5dlvann
75grghee
100grsukker
1tsmalte kardemomme kjerner
20stkpistasj nøtter


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Melk
Nøtter
Spor-av-nøtter
Spor-av-Peanøtter
Spor-av-soya


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Mandel barfi med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier412,382 037,57Kcal
Protein7,2035,58gram
Karbohydrat22,66111,96gram
Kostfiber4,1820,65gram
Fett31,62156,23gram
Mettet fett11,1755,19gram
Salt0,040,18gram
Pris på oppskriftenKr 5,20Kr 25,69Kroner
Hele oppskriften veier494 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Knus mandler uten skall og vann til fint masse i en kjøkkenmaskin.
Smelt ghee og stek mandel mosen i den til den slipper stekepannen.
Rør jevnt og godt slik at den ikke brenner fast.
Tilsett sukker og malte kardemomme kjerner. Spar et par klyper til pynt.
Pensle et fat med ghee, bre massen utover, pynt med malt kardemomme og knuste pistasjnøtter.
Del opp i pene stykker og nyt de med eller uten chai.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Nirus Verden
(Intern: 32886)
Tilberedningstid: 20-40 min
Oppskriften er enkel å tilberede
Kategori: Snacks
Diett/allergi: Vegetarmat
Land: India

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Mandel barfi.Mandel barfi.
Denne retten har 412,38 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 22,66 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 31,62 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,2.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.