Gå til forsiden av matoppskrift.no



Mandel barfi

Bilde av Mandel barfi.
Fotograf: Nirus Verden

Oppskriften på Mandel barfi har fullt beregnet næringsinnhold, pris samt automatisk sjekk av allergener.
Det er morsomt å observere at retter i forskjellige land kan ha like ingredienser eller smake nærmest det samme. Da kan teorien stemme at verden har vært mer samlet for noen tusen år siden, eller at det er noen sjømenn som har vandret fra sted til sted. Slik er det for eksempel med polaw (ris med grønnsaker), pilaf og paella. Men nå skal vi lage mandel barfi. Når du smaker denne uten nøtter og krydder, minner den om marsipan. Det er en form for krydret marsipan og blir helt vegansk dersom du lager den på kokosolje. Jeg har laget den på tradisjonelt vis med ghee

Her er det litt smør på flesk når du får både mandler og pistasj nøtter.
Det er flere fordeler med å spise mandler og derfor skal jeg lage denne oftere, den var ikke for søt og samtidig mettende. Her er dessuten et tips for hvordan få mandlene raskt fri for skall:
Bløtlegg mandlene i kokt vann i 30 minutter. Legg mandlene i et kjøkken håndkle og gni godt, det meste av skallet vil skli raskt av.

- Niru Kumra

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Porsjoner
150grmandler
1,5dlvann
75grghee
100grsukker
1tsmalte kardemomme kjerner
20stkpistasj nøtter


Fremgangsmåte:

Knus mandler uten skall og vann til fint masse i en kjøkkenmaskin.
Smelt ghee og stek mandel mosen i den til den slipper stekepannen.
Rør jevnt og godt slik at den ikke brenner fast.
Tilsett sukker og malte kardemomme kjerner. Spar et par klyper til pynt.
Pensle et fat med ghee, bre massen utover, pynt med malt kardemomme og knuste pistasjnøtter.
Del opp i pene stykker og nyt de med eller uten chai.


Annonse:

Tjenester og info







Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6


Forfatter:
Kilde: Nirus Verden
Innlagt/oppdatert:
(Intern: 32886)
Tilberedningstid: 20-40 min
Oppskriften er enkel å tilberede
Kategori: Snacks
Diett/allergi: Vegetarmat
Land: India

Næringsinnhold pr 100 gram:

Kalorier 412,38 Kcal
Protein 7,2 g
Fett 31,62 g
Karbo 22,66 g
Pris 5,2.- kr

Nyttige undersider og søk
















Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!