Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Mandelpanert jerpe med solbær- og portvinsaus




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
8stk filetbrystfileter av jerpe
4sshvetemel
1tssalt
0,5tshvit pepper
3stkeggehviter
2ssvann
50grsmør
200grsteinsopp
20grsmør
1dashsalt
1dashpepper

Saus:

2sssmør
2sshvetemel
3dlinnkokt kraft fra fugl eller vilt
2dlcréme fraîche
1dlportvin
1sssolbærgelé
noen friske solbær


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Egg
Gluten
Melk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Mandelpanert jerpe med solbær- og portvinsaus med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier160,00850,68Kcal
Protein12,6567,26gram
Karbohydrat3,2317,17gram
Kostfiber0,301,60gram
Fett10,1453,91gram
Mettet fett5,4829,14gram
Alkohol0,66 %
Salt0,683,63gram
Pris på oppskriftenKr 9,56Kr 50,83Kroner
Hele oppskriften veier2 127 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Vend brystfiletene først i hvetemel tilsatt salt og pepper. Deretter vendes de i eggehvite, som er pisket sammen med litt vann. Klapp dem til slutt inn i mandelspon, slik at de er fullstendig dekket.

Brun de panerte brystfiletene forsiktig i smør. Etterstek dem i stekeovn på 120 C i 10-12 minutter.

Stek soppen mens kjøttet etterstekes. Ikke bruk for sterk varme. Soppens gode smak kommer best fram ved litt lang steketid.

Smelt smøret til sausen i en kjele og rør inn hvetemel. Fres jevningen i 5 minutter til den blir svakt brun.

Tilsett kraft, créme fraîche og portvin. Smak til med solbærgelé.

Kok sausen videre i 10 minutter. Tilsett til slutt noen friske solbær.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 8133)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Ovnsrett
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.