Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Mandelstekt Ishavsrøye



Mandelstekt Ishavsrøye oppskrift.
Fotograf: Norges sjømatråd
Stekt ishavsrøye med mandelflarn, potet-pepperrotgrateng og velsmakende kultursalat i herlig harmoni. På denne retten må du bruke litt tid, men til fest gjør vi gjerne det.

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
750grfilet av Ishavsrøye - uten skinn og ben
1tssalt
0,5tskvernet sort pepper
75grhvetemel
Ca 1,5stkegg
1dlmandelflarn
2ssolje til steking
2ssusaltet smør til steking

Potet-pepperrotgrateng:

1stkfinhakket sjalottløk
1feddhvitløk, finhakket
1ssusaltet smør
3dlfløte
1stkbakepotet, skrelt
1stksøtpotet
2ssrevet pepperrot
4tsdijonsennep
1tssalt
1tskvernet sort pepper

Kultursalat:

1,5dlkulturmelk
1sseddik 7%
2tssukker
1sssitronsaft
0,5tssalt
200grfinsnittet issalat, vasket


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Egg
Fisk
Gluten
Melk
Nøtter
Sennep
Sulfitt


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Mandelstekt Ishavsrøye med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier181,681 030,20Kcal
Protein7,8544,51gram
Karbohydrat7,0039,69gram
Kostfiber1,116,29gram
Fett13,3475,64gram
Mettet fett5,7832,77gram
Salt0,905,13gram
Pris på oppskriftenKr 8,27Kr 46,89Kroner
Hele oppskriften veier2 268 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Skyll og tørk filetene.
Vend skinnsiden av fiskestykkene i en blanding av hvetemel, salt og pepper, deretter i pisket egg og tilslutt i mandelflarn.
Varm opp en stekepanne, ha i oljen og smøret og la det slutte å frese før du har i fisken, skinnsiden ned. Stek fisken til mandlene er gyldne, ca 1 minutt, på høy temperatur. Legg dem over på stekebrett med skinnsiden opp og stek dem ferdige i forvarmet stekeovn ved 200 grader i ca 3 minutter.

Potet-pepperrotgrateng:
Fres løk og hvitløk i usaltet smør til de er myke og blanke, tilsett fløten og kok opp.
Skjær potetene i tynne skiver på mandolin eller på kjøkkenmaskin.
Når fløten koker tilsettes potetene. La dette koke i et par minutter mens du rører forsiktig.
Tilsett dijonsennep, pepperrot, salt og pepper. Helles over i porsjonsformer eller en ildfast form. Bakes ferdig i stekeovn ved 200 grader, ca 30 minutter. La gratengen hvile noen minutter før servering.

Kultursalat:
Bland kulturmelk, eddik, sukker, sitron og salt. Slå dette over salaten i og server umiddelbart.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Norges sjømatråd
(Intern: 23290)
Kategori: Ovnsrett
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Ishavsrøye bakt i ovn.Ishavsrøye bakt i ovn.
Denne retten har 181,03 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,02 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 12,85 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 10,8.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Masalafylt ishavsrøye // Masala stuffed fish.Masalafylt ishavsrøye // Masala stuffed fish.
Denne retten har 135,32 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,5 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 9,34 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 12,42.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Mandelstekt Ishavsrøye.Mandelstekt Ishavsrøye.
Denne retten har 181,68 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 7 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 13,34 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,27.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Bakt Ishavsrøye med sennepslokk.Bakt Ishavsrøye med sennepslokk.
Denne retten har 107,05 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,61 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,19 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,66.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Ovnsbakt Ishavsrøye på fransk vis.Ovnsbakt Ishavsrøye på fransk vis.
Denne retten har 192,78 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,06 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 14,27 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 12,47.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Ishavsrøye på asiatisk vis.Ishavsrøye på asiatisk vis.
Denne retten har 92,29 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,65 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,03 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,64.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Gratinert Ishavsrøye med Grüyeresaus.Gratinert Ishavsrøye med Grüyeresaus.
Denne retten har 190,75 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,32 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 15,33 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,5.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.