Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Mandelterte med mousse




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
3stkeggehviter
100grmalede mandler
100grsukker

Sjokolademousse:

150grsjokolade
2ssmelis
2sssterk ferdiglaget kaffe el. 2 ss rom
2stkeggeplommer
2dlkremfløte

Pynt:

Strimlet sjokolade el. ristede mandler


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Egg
Melk
Nøtter
Soya
Spor-av-gluten
Spor-av-nøtter


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Kalorier og næringsinnhold i Mandelterte med mousse med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier369,392 722,40340,30Kcal
Protein7,1852,926,61gram
Karbohydrat29,53217,6427,20gram
Kostfiber2,3317,172,15gram
Fett24,21178,4322,30gram
Mettet fett11,1982,4710,31gram
Salt0,130,930,12gram
Pris på oppskriftenKr 6,21Kr 45,77Kr 5,72.-
Hele oppskriften veier737 totalt737 pr porsj92 pr stk gram

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 8 stykker

Til bunnen piskes eggehvitene veldig stive og oppi blandes lett de malede mandler og sukkeret. Dette fordeles på en smurt plate eller på bakepapir til 2 cirkler ca. 20 cm.
Bakes ved 175° - 200° pat den nederste rille i ca. 20 min.

Skubbes fra platen over på en rist og kjøles ned. Hvis du ønsker en deilig sjokoladeterte, legges bunnene sammen med det meste av sjokolademoussen og resten fordeles over kaken og over has pynten, grovrevet sjokolade eller ristede mandler.

Sjokolademousse:
Smelt sjokolade med melis eller kaffe eller rom, som tas fra varmen og avkjøles litt før eggeplommene røres i sammen med den piskede fløte. Kremen her kan stå i kjøleskapet fra dagen før og bunnene i kakekassen, så er det en enkel festkake, der hurtig kan legges sammen og pyntes.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Alletiders kogebog
(Intern: 22736)
Kategori: Dessertpai/terte
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Suksessterte.Suksessterte.
Denne retten har 427,24 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 36,19 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 27,46 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,98.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.