Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Marengsbunn med appelsin-rabarbra chantilly




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
75grsukker
1stkeggehvite
1stkrynket passionsfrukt
12stkjordbær, små
1stang(stenger)rabarbra
1dlfløte
1stkappelsin
2ssmelis
0,5stksitron
cointreu
4ssrørsukker
2ssmelis
50grsjokoladeknapper
pergamentpapir engangs-sprøytepose (plast)
litt mynte til pynt.


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Egg
Melk
Spor-av-gluten
Spor-av-nøtter


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Kalorier og næringsinnhold i Marengsbunn med appelsin-rabarbra chantilly med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier216,821 440,90144,09Kcal
Protein1,9212,761,28gram
Karbohydrat33,23220,8322,08gram
Kostfiber1,308,640,86gram
Fett8,1854,365,44gram
Mettet fett5,2234,693,47gram
Salt0,050,350,03gram
Pris på oppskriftenKr 4,99Kr 33,16Kr 3,32.-
Hele oppskriften veier665 totalt665 pr porsj66 pr stk gram

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 10 stykker

Sukker og eggehviter piskes til fast skum med håndmikser.
I ett plastik lokk skjæres to runde huller med hobby kniv etter sjablon av utstikker ca 6 cm.
På bakepapir legges lokket og smøres med marengs, løftet opp slik at bunnene blir litt høyere. Ca. 5 mm.
Bakes i ovn ved ca. 145 c til de blir tørre og sprø ca. 15 min.

Rabarbra soigneres og skjæres i små stykker. Appelsinsaft av en appelsin kokes og med 4 ss sukker og marg av ¼ vanilje. Tilsett rabarbra la koke opp. Kjøl av i isbad.

Sjokoladen smeltes over vannbad.

Kjøttet fra en passionsfrukt blendes med saft av ½ appelsin og litt cointreau og litt melis. Siktes og helles over jordbærene som er snittet igjennom en gang.

Fløten piskes til fast skum og settes i isbadet. Sjokoladen has i sprøyteposen og det skjæres liten tynt hul. På tørt bakepapir sprøytes små figurer etter fri fantasi som avkjøles og brukes som pynt på desserten.

Bunnen avkjøles like før anretning. Først legges en klatt sjokolade på tallerkenen, oppi klebes en marengsbunn. Fløte vendes sammen med rabarbra uten for mye væske. På marengsen legges en klat av rarbarberfløte, omkring legges skiver av jordbær som er tørket av for overskudsveske. Ovenpå legges marengs igjen og processen gjentas til vi har to lag i kaken. Omkring legges litt jordbær samt saft fra marineringen.
På toppen legges en klatt av rabarbrafløten og oppi settes vår sjokolade figur.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Alletiders kogebog
(Intern: 22190)
Kategori: Kaker
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Rabarbrakake med ostekrem.Rabarbrakake med ostekrem.
Denne retten har 244,54 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 27,65 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 12,88 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,76.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Fiolkake med rabarbra.Fiolkake med rabarbra.
Denne retten har 254,46 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 40,71 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,52 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,01.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Fyrstekake med rabarbra.Fyrstekake med rabarbra.
Denne retten har 332,36 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 34,31 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 18,82 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,83.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Rabarbrakake 2.Rabarbrakake 2.
Denne retten har 266,68 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 43,61 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,08 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,56.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Crêpes med Rabarbra- og jordbærkompott.Crêpes med Rabarbra- og jordbærkompott.
Denne retten har 93,78 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 13,84 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,42 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,86.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Hvit prinsessedrøm med rabarbra.Hvit prinsessedrøm med rabarbra.
Denne retten har 272,55 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 35,47 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 12,91 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 12,9.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Rabarbraiskake.Rabarbraiskake.
Denne retten har 227,88 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 28,57 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 10,74 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,75.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.