Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Marias boller




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
25grgjær,
50grsmør,
2,5dlmelk,
0,25tssalt
0,75tsmalt kardemomme,
0,5dlsukker
Ca 7dllyst glutenfri mel

Fyll:

50grsmør,
2sssukker
1tsmalt kanel

Pensling:

egg

Pynt:

perlesukker


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Melk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Kalorier og næringsinnhold i Marias boller med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier298,172 324,61166,04Kcal
Protein2,4819,331,38gram
Karbohydrat46,20360,1925,73gram
Kostfiber1,3710,680,76gram
Fett11,1987,246,23gram
Mettet fett7,2756,684,05gram
Salt0,503,920,28gram
Pris på oppskriftenKr 3,94Kr 30,72Kr 2,19.-
Hele oppskriften veier780 totalt780 pr porsj56 pr stk gram

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 14 boller

Smuldre gjæren i en bolle. Smelt smøret, tilsett melk og avkjøl til 37 C. Hell det over gjæren, og rør godt. Tilsett salt, kardemomme, sukker og det meste av melet. Arbeid deigen blank og smidig med maskin eller for hånd. Dekk den til, og hev 30 - 40 minutter. Rør sammen ingrediensene til fyllet. Ta deigen opp på bakebordet. Elt inn resten av det glutenfrie melet.

Del deigen i to. Kjevle hver del ut til et rektangel på 10 x 20 cm. Fordel fyllet på leivene. Rull dem sammen, og skjær dem i ca. 2 cm tykke skiver. Legg dem i muffinsformer eller på bake-papirkledd stekeplate. Dekk til, og etterhev til dobbel størrelse, ca. 30 minutter.

Pensle bollene med egg. Strø på perlesukker. Stek dem midt i ovnen ved 250 C, ca. 8 min. La bollene avkjøles tildekket på rist.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Egil Bratnes hjemmeside
(Intern: 20330)
Kategori: Gjærbakst
Diett/allergi: Glutenfri
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Glutenfrie harepusboller til Påske.Glutenfrie harepusboller til Påske.
Denne retten har 207,15 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 30,71 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,71 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,22.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Skoleboller glutenfrie.Skoleboller glutenfrie.
Denne retten har 244,62 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 44,44 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,7 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,22.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Glutenfri eplekake.Glutenfri eplekake.
Denne retten har 273,52 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 40,9 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 11,04 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,22.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.