Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Marinert ørret




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
800grørretfilet, renskåret
fiskehode og ben

Marinade:

1stk storpurre
3stk stortomater
1stk storagurk
3ssdill, hakket
1stksitron, saften
1,5ssdruebrennevin

Saus:

2sssmør
4sshvetemel
5dlfiskekraft
grønnsaker fra marinaden
hakket dill
0,5dlseterrømme

marinade



Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Fisk
Gluten
Melk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Marinert ørret med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier82,49389,49Kcal
Protein6,4030,22gram
Karbohydrat2,069,73gram
Kostfiber0,713,35gram
Fett5,1024,08gram
Mettet fett1,919,02gram
Alkohol0,19 %
Salt0,130,62gram
Pris på oppskriftenKr 5,83Kr 27,53Kroner
Hele oppskriften veier2 833 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Fiskens størrelse bør være mellom 1 1/2 - 2 kg, slik at tykkelsen på fileten blir riktig. Fjern alle fiskeben ved hjelp av en tang.

Skjær grønnsakene til marinaden i 3 mm x 4 cm strimler.

Legg halvparten av grønnsakene i bunnen av en form. Dryss fileten med hakket frisk dill på begge sider. Dynk med sitronsaft og druebrennevin på begge sider, før fileten legges på grønnsaksengen. Strø resten av grønnsakene over. Dekk formen med plastfolie, og la den stå i kjøleskapet 1 døgn.

Kok fiskekraft på fiskebenene og hodet uten øyne og gjeller. Sil og mål. Du trenger 5 dl. Kok inn om nødvendig.

Lag en meget tykk, lys fiskesaus av smør, hvetemel og innkokt fiskekraft. Tilsett grønnsakene fra marinaden, hakket dill og rømme. Smak til med marinaden.

Del den marinerte fileten i 6 porsjonsstykker. Kok opp saltet vann, og trekk fiskestykkene til de er kokte, ca 10 minutter.

Fiskestykkene legges på fat med grønnsakene. Pynt med sitronbåter og frisk dill. Kokte poteter serveres til.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 11651)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Kokt/dampet
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Kokt ørretfilet med agurk- og eplesalat.Kokt ørretfilet med agurk- og eplesalat.
Denne retten har 51,03 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,8 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,19 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,49.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Ørretfilét i urtesaus.Ørretfilét i urtesaus.
Denne retten har 167,46 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,97 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 12,2 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 10,25.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Japansk nabe med ørret.Japansk nabe med ørret.
Denne retten har 44,35 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,19 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,91 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,97.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.