Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Marinert bjørnestek




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
1,5kgbjørnestek
1tssalt

Marinade:

2stkgulrøtter
1stkpurreløk
1bit(er)sellerirot
1stkløk
1halvflaske(r)øl
2ssolje
2ssrødvinseddik
1sstimian
10stkeinerbærIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
10stkhel hvit pepper

Saus:

stekesjy
3dlcréme fraîche
1dashsalt
1dashpepper
rognebærgelé


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Gluten
Melk
Selleri
Sulfitt


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Marinert bjørnestek med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier140,86474,57Kcal
Protein11,7339,52gram
Karbohydrat1,665,59gram
Kostfiber0,581,95gram
Fett9,1930,96gram
Mettet fett2,347,88gram
Alkohol0,49 %
Salt0,311,04gram
Pris på oppskriftenKr 16,21Kr 54,61Kroner
Hele oppskriften veier2 695 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Rens og skjær grønnsakene i biter og bland alle ingrediensene til marinaden i en bolle.

Rens kjøttet godt og la det ligge i marinaden, gjerne i en kraftig plastpose, i ca 1 døgn. Tørk av kjøttet og bind det eventuelt opp med hyssing. Legg steken i en gryte med en seng av de marinerte grønnsakene. Salt. Ta vare på den tynne marinaden til senere speing.

Sett steken inn i ovn på nederste rille ved 200 C, gjerne med steketermometer. Spe med marinaden og øs over under stekingen. Senk temperaturen til 150 C etter 1 time.

Bjørnekjøtt må gjennomstekes pga trikiner. Termometeret skal vise 80 C. Beregn ca 2 timer. Dekk til med folie mot slutten av steketiden. Når steken er ferdig, pakk den inn i folie mens sausen tilberedes.

Sil stekesjyen og bland inn créme fraîche. La det putre en liten stund. Smak til med salt, pepper og gelé av rognebær.

Skjær kjøttet opp i tynne skiver og server med kokte poteter, saus og f.eks. kokt broccoli.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 10800)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Ovnsrett
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.