Gå til forsiden av matoppskrift.no

Marinert breiflabb i spicy kokossuppe



Marinert breiflabb i spicy kokossuppe oppskrift.
Fotograf: Synøve Dreyer

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
800grbreiflabbkoteletter a 200 gr
2feddhvitløk
1ssingefær, frisk
0,5dlchilisaus
1ssoyster sauce
1tssoyasaus
1tsworcestershiresaus
1sssitronsaft
1ssrapsolje
1tssesamolje
2ssrapsolje

Suppe

2feddhvitløk
1stkchili, rød
1ssingefær, frisk
4dlkyllingbuljong
1dlkokosmelk
12stklimeblad
2dlkremfløte
2ssmaisennamel
1dashsalt og pepper

Grønnsaker

1stkrødløk
20stksukkererter
6stkvårløk
12stkminimais

Tilbehør

1håndfull(er)gressløk


Annonse


Kalorier og næringsinnhold i Marinert breiflabb i spicy kokossuppe med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier85,12521,06Kcal
Protein6,2037,95gram
Karbohydrat2,8117,20gram
Kostfiber0,784,77gram
Fett5,2832,32gram
Mettet fett2,6616,28gram
Salt0,382,32gram
Pris på oppskriftenKr 11,91Kr 72,91Kroner
Hele oppskriften veier2 449 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Lyst på noe skikkelig eksotisk og smakfullt til middag? Da bør du prøvde denne oppskriften med breiflabb i kokossuppe med asiatiske smaker.

Finhakk hvitløk og riv ingefær.
Lag en marinade av hvitløk, ingefær, chilisaus, oyster sauce, soyasaus, worchestershiresaus, sitronsaft, rapsolje og sesamolje.
Pensle breiflabbkotelettene med marinaden og la dem ligge på benken i 30 minutter. Stek kotelettene i rapsolje på middels varme, i 2- 3 minutter på hver side. Etterstek i stekeovn dersom kotelettene er veldig tykke.

Suppe
Finhakk hvitløk, chili og ingefær.
Kok opp kyllingbuljong og kokosmelk i en kasserolle og la det koke inn i ca. 5 minutter.
Tilsett hvitløk, chili, ingefær, limebladet og fløte, og la suppen trekke litt.
Jevn ut suppen med maisennamel utblandet i kaldt vann, til ønsket tykkelse.
Smak til med salt og pepper, og ta gjerne ut limebladene før servering.

Grønnsaker
Skjær rødløk og sukkererter i tynne strimler, og vårløk i biter.
Ha rikelig med vann i en kasserolle og kok opp.
Tilsett alle grønnsakene, kok opp vannet igjen og trekk kasserollen av varmen.
La grønnsakene trekke i ca. 1 minutt og hell av vannet.
Ha grønnsaker i suppetallerkener, hell over suppen og legg breiflabbkotelettene på toppen. Dryss frisk gressløk over

Mer info

Forfatter:
Kilde: Norges sjømatråd
(Intern: 32981)
Tilberedningstid: 20-40 min
Oppskriften er enkel å tilberede
Kategori: Suppe

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Marinert breiflabb i spicy kokossuppe.
Marinert breiflabb i spicy kokossuppe

Denne retten har 85,12 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,81 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,28 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 11,91.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Spicy ramen med breiflabb.
Spicy ramen med breiflabb

Denne retten har 78,3 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 12,83 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,74 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,57.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.