Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Marinert hare med appelsin




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
1stkhare, 2 kg
2ssmargarin eller smør
1tssalt
2krmgrovmalt pepper
0,5tsbakepulver

Marinade:

1helflaske(r)hvitvin, tørr
1stklaurbærblad
10stkhel pepper
6stkeinerbærIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
1kvist(er)timian eller 2 ts tørket
1stk storløk i skiver
1ssolje

Saus:

2ssmaizena
Ca 1,5dlcrème fraiche eller kremfløte
1dashsalt
1dashpepper
2stkappelsiner


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Melk
Spor-av-gluten
Spor-av-melk
Spor-av-soya


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Marinert hare med appelsin med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier123,85484,71Kcal
Protein9,1335,73gram
Karbohydrat2,389,31gram
Kostfiber0,411,60gram
Fett6,1924,23gram
Mettet fett1,957,63gram
Alkohol3,04 %
Salt0,441,74gram
Pris på oppskriftenKr 16,73Kr 65,48Kroner
Hele oppskriften veier2 348 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Skyll og tørk haren godt inn- og utvendig. Frossen hare tines så mye at det er enkelt å skjære den i biter. Del haren i lår-, rygg- og bogstykker.

Bland ingrediensene til marinaden i en bolle eller tykk plastpose. Legg i kjøttet. Knyt sammen posen eller dekk bollen med plast. Kjøttet skal stå kaldt 1-2 døgn. Vend posen av og til under marineringen.

Ta ut kjøttet, men ta vare på marinaden. Tørk kjøttet.

Brun kjøttet godt rundt det hele i matfett. Strø over salt, pepper og paprikaapulver. Legg deretter kjøttet i en gryte.

Sil marinaden og spe med litt av den i gryten. La kjøttet ettersteke på svak varme under lokk i ca 45 minutter. Spe med mer marinade dersom det er nødvendig. Kjenn etter at kjøttet er mørt.

Ta opp kjøttet. Mål opp og sil sjyen, det skal være ca 5 dl. Spe eventuelt ut med litt vann eller marinade.

La sjyen koke opp. Rør ut maisenna i litt kaldt vann og hell jevningen i en tynn stråle under omrøring i sjyen. Kokes et par minutter. Visp inn crème fraiche eller kremfløte og smak til med salt og nymalt svart pepper.

Skjær opp kjøttet og legg det opp på et fat. Hell sausen over kjøttbitene. Pynt med appelsin skåret i skinnfrie båter.

Server med varm potet- eller linsesalat.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 10167)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Stekepanne
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.