Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Marinert hvalstek




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
800grhvalkjøtt, ett stykke
Solsikkeolje e.l.
1stkløk i ringer evt. 5–6 sjalottløk
1håndfull(er)frisk champignon
God rødvinseddik eller balsamico
Mørk soyasaus
1dashNykvernet pepper
Ca 1,5feddhvitløk

Marinade

1dlrødvin
0,5dlolje
0,25dlsoyasaus
1dashrødvinseddik
Ca 5,5dråpe(r)peppersausIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
Litt grovmalt pepper
Evt. et knust hvitløkfedd


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Gluten
Soya
Spor-av-Peanøtter
Sulfitt


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Marinert hvalstek med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier129,32381,30Kcal
Protein17,5451,72gram
Karbohydrat1,313,86gram
Kostfiber0,190,56gram
Fett5,2815,57gram
Mettet fett0,280,83gram
Alkohol0,86 %
Salt0,491,43gram
Pris på oppskriftenKr 14,81Kr 43,67Kroner
Hele oppskriften veier1 179 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

1) Bland sammen marinaden, legg kjøttet i blandingen og la det ligge over natten.
Dersom du ikke har tid til å marinere kjøttet, kan du gni det inn med en blanding av olje, soyasaus, eddik og pepper. Derom du har tilgang på en "hestesprøyte", kan du fylle denne med eddik/olje/soyasaus og sprøyte det inn i steken. Sprøyt inn små doser fordelt i hele steken.

2) Bind opp steken dersom den ikke har "riktig" form. Skjær hvitløken opp i små "fliser", skjær små snitt i kjøttet og stapp hvitløksflisene inn.
3) Hell litt olje i bunnen på en ildfast form/jerngryte/langpanne og legg steken oppi. Hell over eddik/oljeblandingen hvis det er mer igjen. Sett et steketermometer mitt inn i steken, sett steken inn i forvarmet stekeovn (175 grader). For en litt rosa stek beregn ca. 1 time og 10 min, pr. kg kjøtt.

4) Løken og soppen legges i formen når det er ca. 1/2 times steketid igjen.
5) Ta ut steken når termometeret viser ca. 65 grader, pakk den straks inn i aluminiumsfolie og la den ligge og hvile i 20 min. I mellomtiden lager du saus, som tilsettes stekesjyen.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Hvalbiff
(Intern: 19814)
Kategori: Ovnsrett
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Marinert roastbiff av hval.Marinert roastbiff av hval.
Denne retten har 101,41 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,65 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,57 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 15,86.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Rødvinsmarinert hvalbiff.Rødvinsmarinert hvalbiff.
Denne retten har 93,76 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,3 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,21 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 10,57.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.