Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Marinert hvalstek 2




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
1,3kghel hvalbiff
1dashsalt
1dashpepper
2stktomater
6stkchampignoner
8stksmåløk

Marinade:

3dlrødvin
0,5stkgulrot i skiver
2stksmåløk som deles
0,5stkpurre i biter
1skive(r)sellerirot i biter
Ca 4,5stkhel pepper
1sseinerbærIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
1kvist(er)timian

Saus:

2stkrødløk, grovhakket
2sssmør
3dlrødvin inkl. restene av marinaden
5dlviltkraft inkl. stekesjy
100grusaltet smør
1ssgressløk
1tstimian, frisk


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Melk
Selleri


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Marinert hvalstek 2 med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier94,09859,89Kcal
Protein9,4986,73gram
Karbohydrat1,2911,79gram
Kostfiber0,575,21gram
Fett4,2338,66gram
Mettet fett2,3621,57gram
Alkohol1,68 %
Salt0,262,36gram
Pris på oppskriftenKr 10,59Kr 96,78Kroner
Hele oppskriften veier3 656 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Bland ingrediensene til marinaden. Legg kjøttet i et fat som ikke er for stort og hell marinaden over. Du kan også bruke en plastpose og knyte igjen. La kjøttet marineres i kjøleskapet i 2 dager. Snu det av og til.

Ta kjøttet opp og tørk det. Brun smør/olje i en panne og stek hvalbiffen brun på alle kanter. Legg i en langpanne eller ildfast form og dryss på salt.

Stek ved 170 C i ca. 1 time. Bruk steketermometer. Ta steken ut når dette viser 60 C. Drypp steken med marinaden 2-3 ganger under stekingen.

Legg halve tomater, champignon i skiver og småløk i formen etter ca. 40 minutters steking. Resten av marinaden og stekesjyen siles og brukes til saus.

Lag sausen ved å surre løk i smør. Ha i rødvin. Kok inn til det halve. Ha på kraft og småkok i 10 minutter. Sil. Rør inn usaltet smør. Ha i gressløk og frisk timian.

Kokte bønner og poteter passer som tilbehør.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 11839)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Ovnsrett
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Marinert roastbiff av hval.Marinert roastbiff av hval.
Denne retten har 101,41 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,65 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,57 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 15,86.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Rødvinsmarinert hvalbiff.Rødvinsmarinert hvalbiff.
Denne retten har 93,76 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,3 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,21 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 10,57.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.