Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Marinert rapphøne




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
2stkrapphøns, 600-800 g
1tssalt
1krmpepper

Marinade:

2ssgressløk, hakket
2sspersille, hakket
2sskjørvel, hakket
0,5ssestragon
2stksjalottløk
150grsjampinjonger
2stksitroner
Ca 2,5ssmargarin eller smør til steking
1dlcrème fraiche til saus


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Melk
Spor-av-melk
Spor-av-soya


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Marinert rapphøne med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier131,86458,56Kcal
Protein14,0949,00gram
Karbohydrat1,314,56gram
Kostfiber0,571,98gram
Fett7,6826,71gram
Mettet fett2,9010,09gram
Salt0,612,11gram
Pris på oppskriftenKr 12,40Kr 43,12Kroner
Hele oppskriften veier1 391 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Klargjør fuglene og ta ut innmaten. Skyll dem. Del hver rapphøne i 4 deler. Legg bitene i en skål. Salt og pepre.

Bland krydderurtene med skrelt løk og hakkede sjampinjonger. Press saften av sitronen og bland den i marinaden. Hell blandingen over kjøttet. Dekk skålen og la kjøttet stå kaldt i minst 8 timer. Vend fuglebitene av og til.

Ta opp fuglebitene, skrap bort det grønne og tørk dem. Sil marinaden. Ta vare på den og løksoppblandingen.

Smelt matfettet i en jerngryte. Legg i fuglebitene og brun dem på alle sider. Hell over den silte marinaden og la fuglene ettersteke under lokk i ca 25 minutter.

Ta opp fuglebitene. Rør i løksoppblandingen og crème fraiche. Gi sausen et oppkok.

Hell sausen over rapphønsene og server dem med pasta og en blandet salat.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 8091)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Stekepanne
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Fyllte vaktler.Fyllte vaktler.
Denne retten har 258,09 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 8,33 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 17,81 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 13,15.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.