Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Marinert trostebryst i gelé




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
8stk filetbrystfileter fra trost

Marinade:

1dlpresset appelsin
0,5dlvineddik
0,5dlripssaft
2stklaurbærblad
1tsknust pepper

Salat:

0,25stkfinstrimlet issalat
1stkeple i terninger
0,25bunt(er)stilkselleri
1dlfløte
0,5tsrevet pepperrot
1sspresset sitron
1tssukker

Saus:

1dlrødvin
0,5dlripssaft
0,5dlvann
1stkfinhakket sjalottløk
0,33tsmalt ingefær
1dashsalt
1dashnykvernet pepper
2tsmaizena utrørt i kaldt vann


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Melk
Selleri
Sulfitt


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Marinert trostebryst i gelé med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier91,34237,54Kcal
Protein5,2113,55gram
Karbohydrat4,9512,87gram
Kostfiber0,772,00gram
Fett4,7012,22gram
Mettet fett2,616,79gram
Alkohol0,98 %
Salt0,130,35gram
Pris på oppskriftenKr 8,86Kr 23,04Kroner
Hele oppskriften veier1 040 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Legg brystfiletene i marinade natten over.

Kok dem forsiktig i 1/2 liter vann tilsatt 1 ss salt, litt hel pepper og 1 laurbærblad.

La brystfiletene trekke i 30 minutter for deretter å avkjøles i kokekraften.

Lag gelé av vanlig buljongaspikpulver. Erstatt litt av vannet i oppskriften med presset appelsin og madeira eller portvin.

La geleen bli nesten kald mens du forbereder trostebrystene. Ta dem opp av kokekraften, la dem tørke godt og pynt dem med appelsinfileter og grønt.

Når geleen er nesten stiv, helles den forsiktig over de pyntede brystfiletene.

Gjenta operasjonen til du har et godt lag med gelé over hvert bryst.

Når dette er gjort, kan du sette dem på et kjølig sted til du skal bruke dem.

Ta for deg salaten. Bland epler, snittet stilkselleri og isbergsalat.

Lettpisk fløten og bland inn pepperrot, sitron og sukker. Smak deg gjerne fram til den balansen du liker. Bland dressingen med salat og la det trekke mens du lager en saus:

Bland vann, rødvin, saft, sjalottløk og krydder. Kok inn til det halve. Jevn sausen med litt maisenna. Den skal fortsatt være ganske tynn. Smak til med salt og nykvernet pepper.

Anrett de glaserte brystfiletene med salat og fordel den blanke, røde sausen rundt på tallerknene.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 8128)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Kokt/dampet
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.