Marinerte sardiner (tapas)

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Porsjoner
500grferske sardiner (ca 16 stk.)
havsalt
nymalt pepper
1,5dlolivenolje
0,75dlrødvinseddik
2feddhvitløk, finhakket
1stkrødløk, skåret i løvtynne skiver
3ssbladpersille, hakket

Annonse

Næringsinnhold pr 100 gram:

Kalorier 225,75 Kcal
Protein 12,54 g
Fett 19,05 g
Karbo 0,87 g
Pris 7,31.- kr

Fremgangsmåte:

(Boquerones)

Legg sardinene på en tallerken, dryss havsalt over, dekk fiskene og sett dem i kjøleskapet natten over. Neste dag skjærer du opp fiskene langs buken med en lite,, skarp kniv og fjerner innmaten. Skjær av hodet bak gjellene og kast det. La kniven gli under ryggbeinet fra nakke til hale, slik at beinet skilles fra den underste fileten. Gjør det samme med den øverste fileten. Kast beinet. Skyll sardinene.

Bland olivenolje, eddik og hvitløk i en bolle til en enkel vinaigrette. Hell akkurat så mye over fiskene at de er dekket. La det stå i 35-45 minutter i romtemperatur. Legg løkskivene i en lav bolle og øs resten av vinaigretten over. La det stå i 15 minutter.

Fordel løkskivene på tallerkener og legg sardinene over. Dryss persille og pepper over og server.

Størstedelen av sardinene som fanges i Atlanterhavet utenfor Cantabria-kysten i Spania, legges ned for eksport, men Costa Bravas middelhavsfarvann har også glimrende sardiner å by på, og en stor del av disse beholdes til bruk i Spania. Den lokale fiskeflåten legger ut fra de små fiskelandsbyene Palamós, Sant Feluiu de Guíxols og L´Escala – sistnevnte har på grunn av de planktonrike farvannene like utenfor havnen vært et viktig sardinsentrum i århundrer.

Boquerones finnes i nesten ethvert tapas-utsalg i Cataluña og Andalucía. De små ferske fiskene dyppes noen ganger i krydret mel og frityrstekes, eller de legges rå til marinering i en syrlig vinaigrette, som i denne oppskriften.Tjenester
Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6
Ekstra info

Kategori: Fingermat/tapas
Land: Spania
Nasjonal/tradisjonsrett
Oppskriften er enkel å tilberede

Info om oppskriften

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
Oppskriften har hatt 3763 lesere totalt.
Oppskriften har fått 3 poeng totalt (av max 6) fra 1 lesere
Innlagt/oppdatert:
(Intern: 6509)

Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!