Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Marinerte sardiner (tapas)




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
500grferske sardiner (ca 16 stk.)
havsalt
nymalt pepper
1,5dlolivenolje
0,75dlrødvinseddik
2feddhvitløk, finhakket
1stkrødløk, skåret i løvtynne skiver
3ssbladpersille, hakket


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Fisk
Sulfitt


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Marinerte sardiner (tapas) med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier225,75468,09Kcal
Protein12,5426,00gram
Karbohydrat0,871,80gram
Kostfiber0,330,68gram
Fett19,0539,50gram
Mettet fett2,284,73gram
Salt0,160,33gram
Pris på oppskriftenKr 7,31Kr 15,16Kroner
Hele oppskriften veier829 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

(Boquerones)

Legg sardinene på en tallerken, dryss havsalt over, dekk fiskene og sett dem i kjøleskapet natten over. Neste dag skjærer du opp fiskene langs buken med en lite,, skarp kniv og fjerner innmaten. Skjær av hodet bak gjellene og kast det. La kniven gli under ryggbeinet fra nakke til hale, slik at beinet skilles fra den underste fileten. Gjør det samme med den øverste fileten. Kast beinet. Skyll sardinene.

Bland olivenolje, eddik og hvitløk i en bolle til en enkel vinaigrette. Hell akkurat så mye over fiskene at de er dekket. La det stå i 35-45 minutter i romtemperatur. Legg løkskivene i en lav bolle og øs resten av vinaigretten over. La det stå i 15 minutter.

Fordel løkskivene på tallerkener og legg sardinene over. Dryss persille og pepper over og server.

Størstedelen av sardinene som fanges i Atlanterhavet utenfor Cantabria-kysten i Spania, legges ned for eksport, men Costa Bravas middelhavsfarvann har også glimrende sardiner å by på, og en stor del av disse beholdes til bruk i Spania. Den lokale fiskeflåten legger ut fra de små fiskelandsbyene Palamós, Sant Feluiu de Guíxols og L´Escala – sistnevnte har på grunn av de planktonrike farvannene like utenfor havnen vært et viktig sardinsentrum i århundrer.

Boquerones finnes i nesten ethvert tapas-utsalg i Cataluña og Andalucía. De små ferske fiskene dyppes noen ganger i krydret mel og frityrstekes, eller de legges rå til marinering i en syrlig vinaigrette, som i denne oppskriften.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 6509)
Oppskriften er enkel å tilberede
Kategori: Fingermat/tapas
Land: Spania
Nasjonal/tradisjonsrett

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.