Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Marit Bjørgens sushi



Marit Bjørgens sushi oppskrift.
Fotograf: Astrid Hals
Er du like rå på kjøkkenet som Marit Bjørgen? Da bør du prøve deg på hjemmelaget nigiri og maki sushi. Oppskriften kan varieres med ulike typer sjømat og grønnsaker.

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
5dlsushiris
3ssriseddik
1sssukker
0,5tssalt

Maki sushi

140grlaksefilet, uten skinn og bein
0,5stkagurk
0,5stkmango
4stknoritang

Nigiri sushi

150grlaksefilet, uten skinn og bein

Tilbehør

soyasaus
ingefær, syltet
wasabi


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Fisk
Spor-av-sesam


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Marit Bjørgens sushi med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier142,44376,22Kcal
Protein6,9318,30gram
Karbohydrat18,0947,78gram
Kostfiber0,751,98gram
Fett4,5411,99gram
Mettet fett0,862,27gram
Salt1,153,03gram
Pris på oppskriftenKr 10,51Kr 27,76Kroner
Hele oppskriften veier1 057 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Kok risen etter anvisning på pakken eller følg fremgangsmåte som beskrevet her. Rør sammen riseddik, sukker og salt til marinade eller bruk ferdig innkjøpt sushimarinade.
Fordel sushimarinaden inn i den kokte risen etter at den er avkjølt. Risen skal være myk og klebrig.

Maki sushi:
Skjær laksen i tynne strimler på ca. 1 cm. bredde. Skjær agurken og mango i tynne strimler, ca. 0,5 cm. Legg et ark noritang på en bambusmatte eller et sammenbrettet glasshåndkle. Ta vann på fingrene og ta en "ball" ris som du klemmer utover tangen.
Legg fisk, mango og agurk på midten av tangen tvers over risen. Rull sammen til en fast rull som du gjør med rullekake. Ta litt vann langs endekanten av tangen og press sammen.
Når alle rullene er ferdig skjæres de i ca. 2 cm. skiver og legges på et fat.

Nigiri sushi:
Skjær laksefileten i tynne skiver, ca. 2x5 cm. Form ovale boller av risen i samme størrelse som lakseskivene. Legg litt wasabi på toppen, og press fast en skive renskåret laksefilet.
La hver gjest få en skål til soyasaus og sett frem syltet ingefær og wasabi. Ønsket mengde wasabi røres ut i soyasausen. Dypp sushibiten i sausen før du spiser den.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Norges sjømatråd
(Intern: 28773)
Tilberedningstid: 60 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Fingermat/tapas
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Røkt laks med pepperrotkrem og surkål på rugbrød.Røkt laks med pepperrotkrem og surkål på rugb.
Denne retten har 149,66 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 14,09 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,04 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,19.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Lefsebusser.Lefsebusser.
Denne retten har 175,18 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,78 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 11,12 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 18,45.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Fylte lefser.Fylte lefser.
Denne retten har 214,8 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 16,38 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 11,5 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 14,19.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Lefseruller med røkelaks.Lefseruller med røkelaks.
Denne retten har 187,98 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 13,54 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 9,84 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 11,64.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Marit Bjørgens sushi.Marit Bjørgens sushi.
Denne retten har 142,44 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 18,09 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,54 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 10,51.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Omelettrull med laks.Omelettrull med laks.
Denne retten har 216,01 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,17 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 18,87 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 10,76.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Røykt laks med rødløkskrem på toast.Røykt laks med rødløkskrem på toast.
Denne retten har 211,57 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 25,18 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,07 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,87.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Forslag til håndmat med fisk.Forslag til håndmat med fisk.
Denne retten har 103,48 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 10,87 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,06 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,48.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.