Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Markisens marengsterte




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
4stkeggehviter,
0,5krmbakepulver
0,5krmsalt
2dlsukker
3ssmaisenna,
50grskåldede malte mandler

Fyll og Pynt:

4stkeggeplommer,
1stkappelsin, revet skall og saften
0,5stksitron, saften
2sssukker
Ca 2,5dlkremfløte,
Ca 1literfriske jordbær,
Ca 9stkstrimlede ristede mandler


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Egg
Melk
Nøtter
Spor-av-gluten


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Kalorier og næringsinnhold i Markisens marengsterte med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier179,862 744,93343,12Kcal
Protein3,2148,996,12gram
Karbohydrat19,45296,8437,10gram
Kostfiber1,3220,152,52gram
Fett9,62146,8218,35gram
Mettet fett4,5769,758,72gram
Salt0,111,640,20gram
Pris på oppskriftenKr 5,10Kr 77,83Kr 9,73.-
Hele oppskriften veier1 526 totalt1 526 pr porsj191 pr stk gram

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 8 stykker

Visp eggehvitene stive med bakepulver og salt. Tilsett sukker, litt om gangen, under visping. Bland maisenna og mandler. Vend ned i marengsrøren. Bre massen ut på bakepair til to runde bunner, ca. 21 cm i diameter. Stek bunnene midt i ovnen ved 150 C, ca. 1 time.

La dem avkjøles på rist. Lag fyllet. Bland eggeplommer, appelsinskall, saft fra appelsin og sitron, samt sukker i en rustfri- eller teflonbelagt kjele. Småkok kremen under visping til den er passe tykk. Avkjøl. Visp kremen. Rens og del jordbærene i to.

Bre sitronkremen på den underste bunnen rett før kaken skal serveres. Dekk med halve jordbær, legg den andre bunnen over. Pynt kanten med kremtopper og halve jordbær. Server kaken straks.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Egil Bratnes hjemmeside
(Intern: 20848)
Kategori: Dessertpai/terte
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Sitron- og marengspai.Sitron- og marengspai.
Denne retten har 368,63 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 40,18 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 20,17 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,8.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.