Marshmallows hjemmelagde

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Porsjoner
500grsukker
3,5dlvann
1ssflytende glukose
30grgelantinpulver
2ssrosenvann, klartIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
Litt farve- og smaksstoffer
2stkeggehviter, stivpiskede
Melis, maismel (siktet)

Annonse

Næringsinnhold pr 100 gram:

Kalorier 226,52 Kcal
Protein 3,42 g
Fett 0 g
Karbo 53,21 g
Pris 3,71.- kr

Fremgangsmåte:

Sett en tykbunnet gryte over komfyren på middels varme med sukkeret, glukosen og 2 dl av vannet. Rør konstant, til sukkeret er helt løst opp. Bring løsningen i kok uten å røre. Øk varmen og kok, til sukkerløsningen når en temperatur på 125 - 130 grader. Bløtlegg gelantinen i resten av vannet tilsatt klar pomerans eller rosenvann i 5 - 10 minutter. Løs opp deretter gelantinen forsiktigt over kokende vann. Tilsett farve- og smaksstofferne nå, hvis det ønskes.

Bland sukkerløsningen med den smeltede gelantin. Pisk konstant med pisk og hell litt etter litt hele blandingen i de piskete eggehviter. Fortsett med å piske, til blandingen er en tykk, hvitaktig masse, som er så stiv, at den holder fasongen.

Olje en form, eks. en skypanne, og bekled den med bakepapir, olje igjen og pudre den med en blanding av melis og maismel (halvt av hver). Vend marsmallowblandingen ut i formen, glatt den med en stekekniv og la den stå noen timer, gjerne natten over.

Løsne blandingen i kanten med en kniv. Dryss melis ut på en marmorplade eller bord og hell marsmallowblandingen ut på det. Pudre et tykt lag melis over blandingen og vent 1 time for å gi den mulighet for å tørke og danne skorpe.

Så skjæres den i kvardrater. Massen kan ha tendens til å henge fast i kniven eller formen. Olje kniven, rengjør den og forny oljelaget underveis. De udekkede overflater pudres med melis og maismel. La stykkene stå og tørke minst 1 time på bakerist. Man kan også overtrekke marshmallow med sjokolade.
Holdbarhet ca. 2 ukerTjenester
Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6
Ekstra info

Kategori: Konfekt
Land: Ukjent-opprinnelse
Oppskriften er vanskelig å tilberede

Info om oppskriften

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
Oppskriften har hatt 3079 lesere totalt.
Oppskriften har fått 3 poeng totalt (av max 6) fra 1 lesere
Innlagt/oppdatert:
(Intern: 19322)

Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!