Matbanan thai-karri


Ingredienser

4 porsjoner

2 matbananer
8 salak (eksotisk frukt)
rapsolje
1-2 ts thailandsk karripasta + evt. litt ekstra
250 g kamskjell
kokosflager
2 hakkede fedd hvitløk
1 bunt vårløk
2 ss frisk, revet ingefær
6 dl kokosmelk
2 ss japansk soya
2 ss fiskesaus
2 ss mirin (japansk risvin, kan erstattes med halvtørr sherry)
2 små pak choi
ris til 4 personer


Fremgangsmåte:

Vask bananene og skjær dem i skiver på skrå, noen med skall på.
Skrell 4 salak og skjær dem i båter. Stek 1-2 ss karripasta i et par ss rapsolje i en wok og brun bananene oppi.
Trekk dem opp langs sidene, hell mere olje i og legg salak og kamskjell i og la det ta farge.
Strø kokos over og rør rundt. Ta det hele opp og sett det til side.
Varm igjen litt olje og tilsett hvitløk, vårens løk (gjem litt av det grønne) og ingefær. Hell kokosmelk, soya- og fiskesaus og mirin i og smak til med karripasta, salt og pepper. Skjær pak choi i stykker.
Kok risene.
Anrett ris og pak choi på tallerkener og fordel kokossaus, muslinger, matbananer og de siste 4 salak ovenpå.
Pynt med resten av vårløkene.


Annonse:

Tjenester og info



Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6


Forfatter:
Kilde: Ukjent kilde
Innlagt/oppdatert:
(Intern: 26211)
Kategori: Wok
Land: Ukjent-opprinnelse











Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.



Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!