Med vannliljens mystikk

Bilde av Med vannliljens mystikk.
Fotograf: Kylling.no

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Porsjoner

Sukkerbrød:

5stkegg
150grsukker
150grhvetemel
1tsbakepulver
Ca 1,5dlrosiner oppbløtt i 1 dl rom

Vaniljefromasj:

3stkegg
1dlsukker
3dlkremfløte
Ca 5,5plate(r)gelatin
1stkvaniljestang
1pakkegrønn gelé
Ca 100grmarsipan


Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 12 stykker

Pisk egg og sukker til stiv eggedosis. Sikt sammen mel og bakepulver og rør det forsiktig inn i eggedosisen. Stek i smurt form, 24 cm i diameter, ved 160 °C i ca. 45 minutter.

Legg gelatinplatene i kaldt vann i ca. 5 minutter. Visp eggedosis av egg og sukker. Bland inn pisket kremfløte og vaniljefrø. Hell vannet fra gelatinplatene og løs dem opp i 1/2 dl kokende vann. Hell den oppløste gelatinen i blandingen med eggedosis og krem.

Del sukkerbrødet i tre lag. Legg halvparten av rosinene på det nederste laget. Ha halvparten av fromasjen oppå. Legg på neste bunn og ha på resten av rosinene og det meste av fromasjen. Legg på den siste kakebunnen. Smør resten av fromasjen rundt kanten. Sett kakeringen stramt rundt kaken og hell på halvstiv gelé. La geleen stivne helt. Fjern kakeringen. Kle rundt kanten med et bånd av hvit marsipan. Pynt med hvit vannlilje og grønne blader i marsipan.


Annonse:

Tjenester og info







Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6


Forfatter:
Kilde: Kylling.no
Innlagt/oppdatert:
(Intern: 17904)
Kategori: Kaker
Land: Ukjent-opprinnelse

Næringsinnhold pr 100 gram:

Kalorier 238,83 Kcal
Protein 6,33 g
Fett 10,29 g
Karbo 29,9 g
Pris 4,03.- kr











Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.



Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!