Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Meljevning




Ingredienser




Annonse


Fremgangsmåte:

En meljevning lages ved å blande like deler smeltet smør og hvetemel med væske. Oppskriftene angir den nøyaktige mengden, men den gylne regelen er å bruke like mye mel som smør. Smelt smøret i en kjele ved middels sterk varme.

Tilsett alt melet på en gang. Rør det inn og fortsett å røre i 3 til 10 minutter. Ta kaserollen av varmen og tilsett litt av væsken. Sett kjelen tilbake på varmen og pisk hele tiden til all væske er absorbert og sausen er glatt og klumpfri. Fortsett slik til all væsken er tilsatt, og la sausen koke og tykne mellom hver gang du tilsetter væske.

Fargen på jevningen avhenger av hvor lenge melet kokes. Jevning til hvit saus tar ca 3 minutter. Jevning til lys saus skal ha en blek, sandaktig farge og tar omtrent 5 minutter. Jevning til brun saus skal koke i ca 10 minutter, til den blir brun.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 7360)
Oppskriften er enkel å tilberede
Kategori: Saus
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.