Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Mesterkokkens flyndre




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
1stk storflyndre på ca. 1,5 kg
1dashsalt
1dashpepper
1dlhvitvinseddik
2dlkremfløte
kjørvel
persille
estragon
dill


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Fisk
Melk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Mesterkokkens flyndre med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier128,85376,63Kcal
Protein12,8637,59gram
Karbohydrat0,521,52gram
Kostfiber0,000,00gram
Fett8,3724,47gram
Mettet fett4,6113,48gram
Salt0,270,80gram
Pris på oppskriftenKr 12,09Kr 35,34Kroner
Hele oppskriften veier1 169 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Skrap, rens og skyll flyndren.. Tørk den inn- og utvendig med husholdningspapir. Salt og pepre. Stek den i en smurt langpanne i stekeovnen ved 200 C i ca. 40 minutter. Legg den deretter på et varmt fat. Dekk til med folie mens du lager sausen.

Kok ut langpannen med hvitvinseddik. Rør rundt med en visp slik at alle de gode smaksstoffene løses opp og blir med. Sil eddiken og hell den over i en liten kjele. La eddiken koke inn uten lokk inntil det gjenstår 1/4 mengde. Spe litt etter litt med tykk kremfløte og la sausen koke inn litt mer. Bland i krydderurtene - om vinteren tørkede eller frosne, om sommeren friske, hakkede. Litt salt trengs nok også i sausen.

Ifølge den orginale oppskriften til den franske mesterkokken Alain Chapel skal flyndren dekkes med saus og settes inn i varm stekeovn ved 275 C et lite øyeblikk, men mange foretrekker å servere sausen for seg.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 11099)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Ovnsrett
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Rødspette med honning.Rødspette med honning.
Denne retten har 103,51 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 12,64 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,39 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,97.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Rødspette og skalldyr bakt i folie.Rødspette og skalldyr bakt i folie.
Denne retten har 107,17 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,04 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,28 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 12,6.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kjetils ovnsbakte flyndre.Kjetils ovnsbakte flyndre.
Denne retten har 78 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,51 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,22 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,38.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Flyndre med honningsmak.Flyndre med honningsmak.
Denne retten har 81,84 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,96 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 11,35.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.