Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Mesterkokkens gjedde




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
1,5kggjedde på ca. 1,5 kg
1dashsalt
1dashpepper
1dlhvitvinseddik
2dlkremfløte
kjørvel
persille
estragon
dill


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Fisk
Melk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Mesterkokkens gjedde med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier108,83489,52Kcal
Protein17,0876,83gram
Karbohydrat0,341,53gram
Kostfiber0,000,00gram
Fett4,3519,57gram
Mettet fett2,7512,37gram
Salt0,150,68gram
Pris på oppskriftenKr 13,63Kr 61,31Kroner
Hele oppskriften veier1 799 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Skrap, rens og skyll gjedden. Tørk den inn- og utvendig med husholdningspapir. Salt og pepre. Stek den i en smurt langpanne i stekeovnen ved 200 C i ca. 40 minutter. Legg den deretter på et varmt fat. Dekk til med folie mens du lager sausen.

Kok ut langpannen med hvitvinseddik. Rør rundt med en visp slik at alle de gode smaksstoffene løses opp og blir med. Sil eddiken og hell den over i en liten kjele. La eddiken koke inn uten lokk inntil det gjenstår 1/4 mengde. Spe litt etter litt med tykk kremfløte og la sausen koke inn litt mer. Bland i krydderurtene - om vinteren tørkede eller frosne, om sommeren friske, hakkede. Litt salt trengs nok også i sausen.

Ifølge den originale oppskriften til den franske mesterkokken Alain Chapel skal gjedden dekkes med saus og settes inn i varm stekeovn ved 275 C et lite øyeblikk, men mange foretrekker å servere sausen for seg.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 11875)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Ovnsrett
Land: Frankrike

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Fiskefilet i rosa sjampinjongsaus.Fiskefilet i rosa sjampinjongsaus.
Denne retten har 165,16 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,61 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 12,82 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,23.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.