Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Middelhavspai



Middelhavspai oppskrift.
Fotograf: Melk.no
Et tynt skall med mye godt; pai, selvfølgelig. Denne oppskriften er inspirert av middelhavskjøkkenet, og har herlig fetaost og timian i seg. God salat er deilig følge, om ønskelig.

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner

Paibunn

3dlhvetemel (ca 180 g)
150grsmør
Ca 2,5ssvann.kaldt

Fyll

100grfetaost
1stkgul paprika
4feddhvitløk
2stkvårløk
3stktomat
3stkegg
3dlmatfløte
1tssalt
1dashNykvernet pepper
Finhakket frisk timian


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Egg
Gluten
Melk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Middelhavspai med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier209,37725,22Kcal
Protein4,9317,08gram
Karbohydrat10,7537,24gram
Kostfiber0,923,19gram
Fett16,0955,73gram
Mettet fett9,6733,49gram
Salt0,883,04gram
Pris på oppskriftenKr 4,93Kr 17,08Kroner
Hele oppskriften veier1 386 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

1. Ha hvetemel, smør i tynne skiver (bruk en ostehøvel) og 2 – 3 ss vann i en food-processor og kjør deigen i ca. 10 – 15 sekunder til den får en finkornet konsistens. Får du den ikke samlet må du tilsette ½ ss vann ekstra. Press deigen forsiktig sammen, til en flat runding.
Har du ikke food-processor tilsetter du melet i en bolle og gnir inn smøret med fingertuppene til det blir en smuletmasse. Lag en grop i midten og hell i vannet. Bland med en kniv til deigen kan samles.

2. Legg deigen i en plastpose og sett den kaldt i minimum 15 minutter.

3. Legg bakepapir med litt mel på, både over og under deigen, og kjevle den ut til den kan dekke både bunn og kanter på en 23 cm paiform. Fjern det øverste laget med bakepapir og vend deigen forsiktig over i formen og trykk deigen forsiktig inn mot formens kanter. Sett deigen kaldt i 15 minutter.

4. Forvarm ovnen til 220 ºC. Renskjær kantene med en skarp kniv og prikk den med en gaffel. Stek paibunen i 10 minutter til den er gjennomstekt.

Fyll:
1. Skjær osten, paprika, vårløk, løk og hvitløk i små biter. Tomaten skjæres i skiver.
2. Pisk sammen egg og fløte i en bolle, og tilsett salt og nylvernet pepper. Hell blandingen i paiskallet.
3. Fordel de oppkuttede grønnsakene og osten i eggeblandingen og legg tomatskivene på toppen.
4. Stek paien midt i ovnen ved 200 ºC i 45 minutter. Server paien lun med frisk hakket timian og en enkel salat.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Melk.no
(Intern: 23668)
Tilberedningstid: 60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Pai/terte
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Middelhavspai.Middelhavspai.
Denne retten har 209,37 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 10,75 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 16,09 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,93.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Mini Quiche Lorraine.Mini Quiche Lorraine.
Denne retten har 283,63 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 12,41 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 22,03 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,86.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Geléterte.Geléterte.
Denne retten har 298,84 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 26,62 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 20,22 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,1.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.