Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Mild indisk lammegryte til barn 9-12 mnd




Om du lager større mengder, kan du fryse ned det overskytende i egnet porsjonsfryseemballasje og bruke en annen gang. Mat som skal fryses ned, må avkjøles raskt, for eksempel i vannbad.

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
50grlammekjøtt
20grløk
2tsolivenolje
0,5feddhvitløk
1knivsoddkoriander, malte
1knivsoddpaprika, malte
litt vann
1knivsoddingefær, malte
1knivsoddkanel
20grrød paprika
1ssyoghurt naturell
30grhermetiske, hakkede tomater
15grris
0,5dlvann


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Melk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Mild indisk lammegryte til barn 9-12 mnd med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier122,30261,97Kcal
Protein5,5711,93gram
Karbohydrat7,3915,83gram
Kostfiber0,761,63gram
Fett7,6616,41gram
Mettet fett2,184,67gram
Salt0,060,12gram
Pris på oppskriftenKr 4,05Kr 8,68Kroner
Hele oppskriften veier214 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Forvarm ovnen til 200 °C. Rens kjøttet og skjær det i små terninger. Vask og rens alle grønnsakene. Finhakk løk og hvitløk, og skjær paprikaen i terninger. Varm oljen i en gryte og tilsett løk og hvitløk.
Fres til det er blankt mens du rører innimellom. I mellomtiden blander du koriander og paprikapulver sammen med litt vann i et eggeglass slik at du får en tynn pasta.
Tilsett ingefær og kanel til gryten og stek videre i to minutter. Tilsett krydderpastaen og fres forsiktig videre i 4 minutter, eller til vannet er fordampet. Ha løkblandingen over i en ildfast form (en porsjonsform holder for den lille oppskriften) og tilsett lammekjøttet, hermetiske tomater, fersk paprika, yoghurt, ris og vann.
Dekk til med stekefolie og la lammegryten steke midt i ovnen i 40 minutter for den lille oppskriften og én time for den store. Rør godt om i formen etter halvgått steketid. Juster ev. vannmengden dersom risen suger mye væske.
Server som den er, eller server den grovhakket eller moset – alt etter hvilken konsistens barnet ditt foretrekker på maten.

Til 10 porsjoner bruker du følgende:
500 g lammekjøtt
1 stor løk
3 ss olivenolje
2 fedd hvitløk
1 ts malt koriander
1 ts malt paprika
litt vann
½ ts malt ingefær
½ ts kanel
1 rød paprika
5 ss yoghurt naturell
1 boks hermetiske, hakkede tomater
50 g ris
1 dl vann

Mer info

Forfatter:
Kilde: Helsedirektoratet
(Intern: 27403)
Tilberedningstid: 60 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Barnemat
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.