Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Mine beste kjøttkaker



Mine beste kjøttkaker oppskrift.
Fotograf: Knut Pettersen
Våre beste kjøttkaker lagd fra bunnen av. Vi bruker 50/50 kjøttdeig og karbonadedeig. Og denne gangen servere vi med surkål, stekt løk og sylteagurk. Og vi hadde dessverre ikke tyttebærsylt.
Vi bruker både hvetemel, potetmel og egg i deigen. Egg binder. For mye potetmel gjør kakene seige. Finn gjerne din egen kombinasjon.


Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
300grkjøttdeig
300grkarbonadedeig
1sssalt
2dlfløte
1stkegg
1sspotetemel
1sshvetemel
1tsmuskat
1tsingefær tørr
1dashsort pepper
0,5stkraspet rødløk

Saus

2sssmør
3sshvetemel
6dlkraft/vann
1dashsalt
1dashpepper
1dlsolbærsirup
2sslake av sylteagurk
4skive(r)brunost

Tilbehør

stekt løk
4porsjon(er)poteter
gulrot, surkål, rødkål eller erterstuing
4sstyttebærsyltetøy


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Egg
Gluten
Melk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Mine beste kjøttkaker med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier129,17824,10Kcal
Protein5,7136,43gram
Karbohydrat10,0564,12gram
Kostfiber0,623,96gram
Fett7,2146,00gram
Mettet fett4,1026,16gram
Salt1,358,62gram
Pris på oppskriftenKr 4,02Kr 25,65Kroner
Hele oppskriften veier2 552 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Rør kjøttdeigen godt sammen med salt. Rør så inn potetmel, hvetemel, egg, løk og krydder. Spe med fløte mens du rører. Rør godt. Mengden fløte kan varieres og man kan og bruke melk. Kjøttfarsen kan godt stå i kjøleskap en stund før steking.
Lag kjøttkakene med 2 skjeer og stek dem pent brune på begge sider i en stekepanne.

Sausen:
Ha en dyp stekepanne eller gryte. Brun smøret til det er lysebrunt. Rør inn mel til en grynet masse. Spe så med kraft(vann og buljongterning) mens du rører. Skal bli litt tyktflytende. La småputre i 10 minutter. Mot slutten røres så inn krydder, saft, lake og ost. Ett par dråper sukkerkulør om den er for lys.

Når sausen og kakene er ferdige så legges kjøttkakene i sausen og får fortsette å koke i 5-10 minutter. Rør bare forsiktig.

I stekepannen etter at kjøttkakene er stekt, steker du løk. Og poteter og gulrot kokes ved siden av.

Server med surkål, kålstuing eller ertestuing.
Og selvfølgelig tyttebærsyltetøy.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Knut Pettersen
(Intern: 31889)
Tilberedningstid: 20-40 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Kokt/dampet
Land: Norge
Nasjonal/tradisjonsrett

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Mors kjøttkaker med brun saus.Mors kjøttkaker med brun saus.
Denne retten har 92,07 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,35 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,03 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,93.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kjøttkaker i saus.Kjøttkaker i saus.
Denne retten har 106,47 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 8,51 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,27 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,32.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kålruletter 2.Kålruletter 2.
Denne retten har 42,49 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,59 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,31 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,37.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kålruletter med persillesaus.Kålruletter med persillesaus.
Denne retten har 61,35 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,51 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,14.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kjøttkaker i brun saus.Kjøttkaker i brun saus.
Denne retten har 92,37 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,73 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,73 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,8.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Benløse fugler 3.Benløse fugler 3.
Denne retten har 116,74 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,46 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 9,88 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,92.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Mine beste kjøttkaker.Mine beste kjøttkaker.
Denne retten har 129,17 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 10,05 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,21 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,02.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kjøttkaker 4.Kjøttkaker 4.
Denne retten har 93,64 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,59 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,12 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,34.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kjøttkaker med viltsaus.Kjøttkaker med viltsaus.
Denne retten har 113,57 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 9,82 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,29 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,56.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kjøttkaker med nykål og nypoteter.Kjøttkaker med nykål og nypoteter.
Denne retten har 92,37 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,73 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,73 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,8.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.