Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Mjølmix



Mjølmix oppskrift.
Fotograf: Brodogkorn.no
Oddmund, Marlin, Beate og Bente fra Røn skule står bak denne ekstra grove oppskriften som var ett av finalebidragene i konkurransen “Fremtidens skolebrød”.

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
2dllettmelk
25grgjær
1tssukker
0,5tssalt
3ssmandler
110grsammalt spelt, grov
90grbyggmel
55grsammalt rug, grov
3ssrosiner
3sshakkede mandler


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Gluten
Melk
Nøtter


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Kalorier og næringsinnhold i Mjølmix med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier232,871 331,32166,41Kcal
Protein8,6949,686,21gram
Karbohydrat33,05188,9523,62gram
Kostfiber6,6337,904,74gram
Fett5,8533,444,18gram
Mettet fett0,764,340,54gram
Salt0,643,670,46gram
Pris på oppskriftenKr 2,93Kr 16,75Kr 2,09.-
Hele oppskriften veier572 totalt572 pr porsj71 pr stk gram

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 8 kaker

Varm melken til den er fingervarm, 37 °C. Smuldre gjæren i den lunkne melken. Hakk mandler og tilsett dem i væsken sammen med salt og mel. Elt deigen godt. Dryss i mer mel til deigen er glatt og ikke kleber, og slipper bakebollen. Dekk bakebollen og la deigen heve til dobbelt størrelse, ca. 30 minutter, på et lunt sted.

Ha deigen ut på melet bakebord. Kjevle deigen til en rund leiv på ca. 30 cm. Legg leiven på en stekeplate med bakepapir. Del leiven i åtte like store spisser. Dekk over med et klede og la bitene etterheve i ca. 30 minutter. Pensle med vann. Bruk hakkede mandler og rosiner som fyll/ topping.

Stekes midt i ovnen ved 200 °C i ca. 10 minutter. Avkjøles på rist.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Brodogkorn.no
(Intern: 28261)
Tilberedningstid: 60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Gjærbakst
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Rotspelt rundstykker.Rotspelt rundstykker.
Denne retten har 183,92 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 31,47 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,26 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,45.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Mjølmix.Mjølmix.
Denne retten har 232,87 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 33,05 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,85 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,93.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.